SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO TAJVAN: Poginula jedna osoba, srušeni mostovi

Jedna osoba je poginula, a nekoliko ih je povrijeđeno u zemljotresu u okrugu Taitung.

  • Svijet

  • 18. Sep. 2022  

  • 0

Snažan zemljotres jačine 6,8 stepeni po Richteru pogodio je danas Tajvan, nakon čega je to ostrvo kod istočne kineske obale pogodilo i nekoliko naknadnih potresa.

Potres jačine 6,8 stepeni registrovan je na relativno maloj dubini od sedam kilometara, a epicentar je bio u blizini grada Taitunga na jugoistočnoj obali, saopštile su tajvanske vlasti.

Jedna osoba je poginula, a nekoliko ih je povrijeđeno u zemljotresu u okrugu Taitung.

Četiri osobe, zaglavljene u trospratnom supermarketu koji se srušio, uspjela je spasiti vatrogasna brigada.

U zemljotresu je oštećena putna infrastruktura. U Hualienu su se srušili mostovi Gaoliao i Luntien preko rijeke Shiuguluan, dok je most Yuli oštećen.

Bez struje je ostalo oko 7.073 domaćinstava u gradovima Tajpej, Novi Tajpej, Tainan i Kaosjung.

Ministarstvo obrazovanja Tajvana objavilo je da je nakon potresa u školama nastala materijalna šteta, dok je obrazovanje obustavljeno u Hualijenu i Taitungu.

Dvospratna stambena zgrada srušila se u blizini epicentra. Potres se osjetio i na sjevernom kraju ostrva u glavnom gradu Tajpeju.

Nakon potresa na Tajvanu, Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje za cunami visine jedan metar koji prijeti južnim japanskim ostrvima.

Tajvan je u subotu pogodio i zemljotres jačine 6,4 stepeni po Richteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...