KRIMINAL I NEPOTIZAM NA SVAKOM KORAKU: Rasulom u Hercegovini OTKRIVENO PRAVO LICE RADONČIĆEVE STRANKE

Rasulo Radončićevog SBB-a u Hercegovini je po svemu izuzetan događaj. Refleksije koje su u medijima uslijedile su još značajnije. Naime, sada svjedočimo potpunom ogoljavanju kriminalne i nepotističke politike koju u praksi provodi Savez za bolju budućnost, i to od medija koje kontroliše upravo predsjednik ove stranke.

  • Mini market

  • 03. Mar. 2021  03. Mar. 2021

  • 5

Od rasula hercegovačkog SBB-a preko "Proces.info", portala bez impresuma, počeo je medijski odstrel dojučerašnjih uzdanica Radončićeve politike. Tako je jučer objavljen tekst u kojem se tvrdi da na adresu ovog portala „dolaze razni dokazi i izjave svjedoka o Kljakinim (Anel, op. SB) malverzacijama i kriminalnim radnjama" koje su za njega obavljali direktori pojedinih preduzeća“.

Nema sumnje da se radi o informacijama koje Radončić posjeduje za svakog člana SBB-a i da se sada "odvrću osigurači" koji su unaprijed pripremljeni da obeshrabre/zaplaše svakoga ko je bude htio da napusti Radončićevo kolo.

Tako se u ovom tekstu, koji je prenio i "Avaz", navode kriminalne aktivnosti koje su se odvijale u zatvorenom mračnom krugu Saveza za bolju budućnost.

Kako se ističe u tekstu koji je objavila ova isturena hercegovačka Avazova puškarnica "Proces.info", kriminalne aktivnost SBB-ovaca odvijale su se u Centru pošta Mostar, u kojoj je "Anel Kljako s Nerminom Vrtićem vršio pritisak i utjecao na direktora Senida Balića da obavlja razne prljave poslove za stranačke funkcionere".

Navodi se primjer servisiranja jednog kombija u autoservisu “Palata” u Mostaru, gdje je na račun pošte fakturisana vodena pumpa po cijeni od 3.000 KM, a realna cijena takve pumpe je do 500 KM. Ostatak novca, prema navodima portala "Proces.info", trebao je završiti u rukama predsjednika SBB-a HNK.

Drugi primjer je potpisivanje ugovora o nabavkama Centar pošta Mostar s firmom “Gradactrans” iz Ostrošca kod Konjica. Portal naglašava da se zbog strahovlade SBB-ovaca „za jednu običnu sijalicu za rasvjetu u kancelariji mora ići za Konjic, i da se za uzetu robu u ovoj firmi fakturišu iznosi po troduplo većim cijenama od stvarne tržišne vrijednosti“.

Dalje se u tekstu plastično prikazuje kako su SBB-ovi kadrovi namještanjem konkursa zapošljavali "svoje ljude" te da su desetine ljudi bliskih SBB-u zaposlene u pošti u Mostaru.

Nakon totalnog debakla na posljednjim izborima, svakog dana možemo očekivati sve više činjenica o kriminalnim aferama zvaničnika ove stranke. Nema sumnje i da će Radončić, u želji da sačuva samog sebe, krenuti u obračun sa svim drugim članovima SBB-a, jer sada je stigao do – ili on ili stranka.  

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...