SAMO DAN NAKON SCHMIDTOVE ZABRINUTOSTI JER ”NEKI” NE MOGU DA PRIHVATE REZULTATE IZBORA: Radončić formirao radnu grupu zbog ”brutalne izborne krađe”!?

Jedan od najvećih gubitnika Općih izbora u BiH je nesumnjivo Savez za bolju budućnost predvođen Fahrudinom Radončićem. Puno, puno bolje rezultate od njih ostvarile su ”mete” Dnevnog avaza: Željko Komšić, Zlatan Begić, Sebija Izetbegović, Fadil Novalić, Adnan Šteta… Nakon višednevne ćutnje, SBB formira radnu grupu koja će elaborat o brutalnim krađama podnijeti Christianu Schmidtu koga Avaz ”čuva” od svih kritika.

  • Politika

  • 25. Okt. 2022  25. Okt. 2022

  • 6

“Želim da izrazim zabrinutost zbog zbivanja u kojima neki nisu bili u stanju da prihvate određene rezultate izbora. Želimo da se to shvati u svim dijelovima zemlje. U zdravim demokratijama rezultate izbora utvrđuju nezavisne komisije, a ne političari“. Izjavio je ovo jučer visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, a samo dan nakon njegove “zabrinutosti“ iz SBB-a je objavljeno saopćenje u kome se navodi da je Fahrudin Radončić formirao radnu grupu koja će “dokumentirati brutalnu izbornu krađu koja je počinjena prema SBB-u“. Ova radna grupa će predati poseban elaborat o počinjenim izbornim krađama visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Dnevni avaz je žestoko kritizirao DF, odnosno Željka Komšića i Zlatana Begića zbog njihovih kritika na Schmidtov rad, i prije i nakon izbora, a upravo Schmidta Avaz kontinuirano brani bez obzira šta i kako radi, zato sad nije jasno kako to da se SBB obraća visokom predstavniku zbog, kako navode, “brutalne izborne krađe“, iako ni 20-ak dana nakon izbora nisu vidljivi nikakvi dokazi o tome. Sam Shmidt je svima poručio da rezultate izbora ne utvrđuju političari i da je “zabrinut“ jer “neki“ nisu u stanju da prihvate rezultate izbora.

A da SBB ima razloga za zabrinutost ima – nakon izbora nema ga ni u državnom ni u federalnom parlamentu, a nije dobro prošao ni u kantonima, osim u Zeničko-dobojskom i Bosansko-podrinjskom gdje je ostvario minorne rezultate. Za razliku od, na primjer, Demokratske fronte Željka Komšića, koja se u izbornoj kampanji a i nakon nje borila i bori za državu, čak i ako to znači ulaženje u sukob s OHR-om i Ambasadom SAD-a u Sarajevu, koje je Avaz branio od Komšića i Begića, uz tvrdnje da okreću Bosnu i Hercegovinu protiv Zapada. Izbori su pokazali šta građani misle o tome i ko po njima brani državu. Ne SBB, ali da Komšić i DF.

S. B.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...