MINISTRICA GUDELJEVIĆ DODATNO ZAKOMPLIKOVALA NABAVKU VAKCINA: Dokumente COVAX-a dostavila nižim nivoima bez postavljenih rokova

Kako je saopćeno nakon jučerašnjeg sastanka Predsjedništva BiH s direktorom Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosom Ghebreyesusom – potrebno je samo da Bosna i Hercegovina potpiše sporazum o obeštećenju i odgovornosti da bismo dobili vakcine preko programa COVAX.

  • Mini market

  • 03. Mar. 2021  03. Mar. 2021

  • 0

Još 22. februara, iz programa COVAX dostavili su Ministarstvu civilnih poslova BiH nacrt ovog sporazuma. Kako je rečeno iz ovog ministarstva, oni su ovaj dokument proslijedili prema entitetskim i kantonalnim ministarstvima, tražeći saglasnost, čime je već izgubljen dio vremena.

Skandalozno je što ministrica civilnih poslova, koja je zadužena za koordinaciju ministarstva zdravstva na svim nivoima, nije uopće postavila rok do kada niži nivoi vlasti moraju dostaviti svoje primjedbe na ovaj nacrt.

Uu situaciji u kojoj svaki dan umire nekoliko ljudi od koronavirusa, potpuno je nedopustivo da ministrica Gudeljević uopće nije odredila do kada niži nivoi vlasti moraju odgovoriti, čime im je faktički dala na slobodnu volju da razvlače ovo pitanje.

Jasno je da bi odgovoran ministar, najduže dva ili tri dana nakon što je dobio nacrt sporazuma, sazvao sastanak na kojem bi sva niža ministarstva bila dužna da iznesu primjedbe ukoliko ih imaju. To je, dakle, trebalo da se desi već 25. februara, a danas je već 3. mart, a ministrica Gudeljević nije u stanju građanima reći koliko će još morati čekati entitetsku i kantonalnu birokratiju.   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...