VUČIĆ ZAKUKAO POSLIJE SASTANKA S LAJČAKOM: "Predstavnicima Srba na Kosovu nameće se FATMIR LJIMAJ, taj čovjek je osumnjičen za ratne zločine nad Srbima..."

"Sve je krenulo uz ogromne pritiske na poslanike Srpske liste da se podrži Fatmir Ljimaj za glavnog pregovarača”, naveo je Vučić poslije sastanka sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine.

  • Regija

  • 03. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su predstavnici Srba na Kosovu posljednjih dana pod strašnim pritiskom da podrže Fatmira Ljimaja za glavnog pregovarača iako postoje, kako je naveo, dokazi da je čovek osumnjičen za ratne zločine nad Srbima.

Ni oni koji su najobavješteniji ne znaju šta se dešavalo u poslednjih 72 sata. Sve je krenulo uz ogromne pritiske na poslanike Srpske liste da se podrži Fatmir Ljimaj za glavnog pregovarača” naveo je Vučić poslije sastanka sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine.

Prije dolaska u Beograd, specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravio je na Kosovu. On je u Prištini razgovarao sa predstavnicima zemalja EU na Kosovu i istakao da je dijalog od ključne važnosti za evropske aspiracije obe strane.

“Prije odlaska iz Prištine obavijestio sam predstavnike zemalja EU o svojoj posjeti. Saglasili smo se da je dijalog od ključne važnosti za evropske težnje Kosova i Srbije”, napisao je Lajčak na svom Tviter profilu i dodao da EU očekuje nastavak dijaloga, prenosi NovaS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...