Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
09. Apr. 20240
Naš današnji obrok gotov je za sat vremena, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
05. Mar. 2021 05. Mar. 2021
0
SASTOJCI
Za biskvit:
4 jaja
450 g šećera
1 vanilin šećer
250 g jogurta
250 ml ulja
500 g brašna
1 prašak za pecivo
Za čokoladni umak:
450 g tamne čokolade
500 ml mlijeka
250 g maslaca
3 kašike šećera
3 kašike kakaa
Za fil:
Pekmez od šljiva ili 1 puding po vašem ukusu, pripremljen sa 300 umjesto 500 ml mlijeka
400 g kokosovog brašna za uvaljati
PRIPREMA
U posudu za miksanje sipajte jaja i kremasto ih umutite. Zatim dodajite kašiku po kašiku šećera (pomiješan sa vanilin šećerom).
Postepeno ulijevajte jogurt pa ulje. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, prosijte ih preko smjese pa ih laganim pokretima umiješajte.
Kalup veličine 35x27x6 cm obložite pek-papirom i ravnomjerno raspodijelite tijesto. Pecite kolač u zagrijanoj rerni na 175°C gornji/donji grijači 35-40 minuta. Ako vam pred kraj na površini puno potamni, stavite sloj alu-folije i nastavite sa pečenjem. Na kraju provjerite čačkalicom da li je gotov.
Nakon pečenja, kolač izvadite iz kalupa, pustite 5 minuta da se ohladi pa ga oprezno okrenite i skinite korišteni pek papir. Ostavite ga da leži na gornjoj strani, jer ćete ga tako lakše rezati.
Odstranite okrajke od ohlađenog kolača i izrežite ga na kocke iste veličine. Po želji kocke horizontalno prerežite pa punite pekmezom ili pudingom.
Nakon punjenja, pripremite umak od čokolade. Sve sastojke sipajte u šerpu i zagrijavajte dok se ne otope i povežu.
Pripremite dvije zdjele. U jednu stavite umak (trebao bi biti topao ili čak vreo) a u drugu kokos. Kocke kolača stavite prvo u umak, ostavite malo da okapaju pa ih okrenite u kokosovom brašnu.
Gotove čupavce redajte na tacnu obloženu pek-papirom i stavite na hlađenje u frižider na barem 1-2 sata.
Prijatno!
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
09. Apr. 20240
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
23. Feb. 20240
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
30. Jan. 20240
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
03. Jan. 20240
Politika
UHVAĆEN U LAŽI: Konaković tvrdi da se 2016. nije znalo ko je Edin Gačanin, SIPA ga demantuje
Prije 14 min0
Regija
NEKADAŠNJA ŠEFICA HRVATSKE DIPLOMATIJE: “Za Crnu Goru u današnjim okolnostima najproblematičniji je odnos prema Rusiji"
Prije 25 min0
Evropa
SUOČEN S TEŠKIM OPTUŽBAMA ZA KORUPCIJU: Ukrajinski ministar ponudio ostavku
Prije 26 min0
Društvo
DEKODIRANJE AGRESIJE NA BiH: "Srbija i politički predstavnici RS-a ulažu ogromna sredstva u negiranje genocida, ratnih zločina, a posebno uloge Jugoslavije u tim svim događajima"
Prije 28 min0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
JEFTIN, SOČAN, A USPIJEVA SVIMA: Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas
23. Apr. 20240
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
23. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.