FORTO NAPUSTIO SASTANAK U VLADI FBiH: "Meni je neugodno i MENE JE STID. Ono što sam tamo čuo, NISAM MOGAO VJEROVATI"

Na sastanku se govori o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i nabavci vakcina.

  • Vijesti

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 10

Sastanak o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima nabavke vakcina održava se u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Sastanku prisustvuju premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenik premijera Vesko Drljača, predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kao i premijeri i ministri zdravstva kantona u Federaciji BiH.

- Dvije su bile teme, jedna je epidemiološka situacija, gdje se suštinski slažemo s brigom koju dijele na federalnom nivou u smislu pogoršanja epidemiološke situacije i o tome smo puno govorili prethodnih, a govorit ćemo i narednih dana. Druga tema ovog sastanka je nabavka vakcina. Kanton Sarajevo će učiniti sve da pomogne Federalnoj vladi u nabavci vakcina koliko je u našoj moći. Proslijedit ćemo sve kontatke koje imamo i koje smo uspostavili i sve što je potrebno da oni misle da trebamo uraditi. Mi ćemo uraditi sve kako bi građani FBiH što prtije došli do vakcina i započeli proces koji u državama već uveliko traje - naveo je Forto.

- Međutim, postoji jedna stvar koju moram podijeliti s vama. Imali smo uvod u kojem se govorilo o tome šta je Federalna vlada do sad uradila na nabavci vakcina. Najbolje ću opisati to jednom hrvatskom riječi koja se zove ‘susramlje’. Susramlje je kad je vama neugodno, a neko drugi nešto radi. Meni je neugodno i mene je stid šta smo čuli u smislu nabavke vakcine s federalnog nivoa. U martu 2021. oni razgovaraju o formiranju tijela za nabavku vakcina. Ono što sam tamo čuo, nisam mogao vjerovati. Način na koji nam je to prezentirano, nisam mogao da vjerujem, zbog toga sam izašao ranije s tog sastanka, jer je taj sastanak suštinski beskoristan - kazao je Forto, javlja N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...