KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: U SRBIJI OD SUTRA DO PONEDJELJKA rade samo trgovine hrane i apoteke

Srbijanski epidemiolog Predrag Kon izjavio je da bi dugotrajno zaključavanje bila “teža opcija” za Srbiju i da su donesene mjere “rješenje za sada”.

  • Regija

  • 05. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

Krizni štab za suzbijanje epidemije u Srbiji donio je u petak poslijepodne odluku da će za vikend od subote u 12.00 do ponedjeljka u 6.00 biti zatvoreno sve osim cvjećara, prehrambenih radnji, benzinskih pumpi, apoteka i dostava hrane, dok će srednje škole od ponedjeljka preći na online nastavu,prenosi Crna hronika.

Srbijanski epidemiolog Predrag Kon je izjavio da bi dugotrajno zaključavanje bila “teža opcija” za Srbiju i da su donesene mjere “rješenje za sada”.

– Zatvaranja su neophodna, ali ne smije sve da se svede na njih, jer se onda vrtimo u krug. Dugotrajno zaključavanje bi bilo teža opcija – kazao je Kon i dodao da građani Srbije moraju da nastave da se cijepe.

Naredna  sjednica Kriznog štaba zakazana je za utorak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...