PRINC FILIP, MAJSTOR OD SKANDALA: Žene ispitivao kakve gaćice nose, poželio im raskopčati bluze, vrijeđao djecu, slavne, čak i svoje najbliže...

Tokom godina, Filip je često nasmijavao javnost, ali bilo je i nekoliko šokantnih izjava.

  • Show

  • 06. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

Princ Filip (99), suprug kraljice Elizabete II (94), trenutno se nalazi u bolnici "St. Bartholomew" nakon što je podvrgnut uspješnom zahvatu zbog prethodno postojećih problema sa srcem. 

- Njegovo kraljevsko visočanstvo će nekoliko dana ostati u bolnici na liječenju i oporavku - kaže palača. Od 1947. je u braku s Elizabetom II, a koja vlada Ujedinjenim Kraljevstvom od 1952. 

Tokom godina, Filip je često nasmijavao javnost, ali bilo je i nekoliko šokantnih izjava. Prije 55 godina rekao je kako žene iz Velike Britanije ne znaju kuhati te je tako izazvao nezadovoljstvo sunarodnjakinja.

- Ako ima četiri noge i nije stolica, ako ima dva krila, leti i nije avion, ako pliva, a nije podmornica, Kinezi će pojesti - rekao je 1986. tokom sastanka organizacije "World Wildfire Fund". 

Polo at Guards Polo Club

Foto: PA Images

Imao je iznenađujuću izjavu nakon što je vidio kako su vojvoda i vojvotkinja od Yorka 1988. uredili svoj dom.

- Izgleda kao soba prostitutke - rekao je tada Filip. 

Niti princezu Anne (70) nije poštedio zanimljivih izjava na njezin račun. Prokomentirao je njenu ljubav prema konjima.

- Ako ne prdi ili ne jede sijeno, nju, jednostavno, ne zanima - rekao je. 

Javnost je šokirao 2002. godine kada se susreo s Annabel Goldie (71), koja je vodila konzervativce u Škotskoj. Osvrnuo se na njezinu kravatu s kariranim uzorkom.

- Imate li gaćice od tog materijala? - pitao ju je princ. 

Prije devet godina, na službenom prijemu u Bromleyju, jednoj 25-godišnjoj djevojci rekao je: "Uhapsili bi me da vam raskopčam tu haljinu". 

Ni čestitke mu nisu jača strana.

- Uspjeli ste da vas ne pojedu? - rekao je Filip jednom studentu tokom službene posjete Papui, provinciji u Novoj Gvineji, aludirajući da su plemena koja tamo žive, kanibali.

Godine 2001., 13-godišnji dječak rekao mu je da želi postati astronaut, a nakon što ga je odmjerio, Filip je rekao: "Predebeo si da bi bio astronaut." 

I pred gluhonijemima se osramotio. 

- Gluhi ste? Nije ni čudo ako ste u blizini ovoga - rekao je Filip 1999. godine u Cardiffu, pokazujući na školski orkestar koji je svirao njemu u čast.

Tokom posjete Pekingu 1986. godine, Filip se susreo s Britancima.

- Ako ovdje ostanete puno duže, pa svima će vam postati kose oči - prokomentirao je Filip.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...