ZAJEDNO I U VJEČNOST: Tijelo princa Filipa bit će iskopano i premješteno pored Elizabetinog

Tijelo princa Filipa bit će iskopano i premješteno pored Elizabetinog u Memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI u dvorcu Windsor.

  • Svijet

  • 09. Sep. 2022  

  • 0

Tijelo princa Filipa bit će iskopano i premješteno pored Elizabetinog u Memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI u dvorcu Windsor.

Elizabetini roditelji, kralj George VI (preminuo 1953. godine) i kraljica majka, koja je umrla 2000, kao i njena sestra Margaret, koja je također preminula 2000. godine, također su sahranjeni u spomenutoj kapeli.

Tijelo princa Filipa se trenutno nalazi u Kraljevskom trezoru u kapeli Svetog Đorđa. Memorijalna kapela kralja Georgea VI je dio kapele Svetog Đorđa.

 Philip i kraljica bili su u braku više od 70 godina, što ga je učinilo najdugovječnijim supružnikom vladajućeg britanskog monarha.

Njihova ljubav je predstavljena i u seriji "The Crown", koja prati političko rivalstvo i ljubavnu vezu kraljice Elizabete II te događaje koji su oblikovali drugu polovinu dvadesetog stoljeća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...