GIGANT IZ WOLFSBURGA NAJAVIO DRASTIČAN ZAOKRET: Volkswagen uskoro planira reći konačno zbogom benzincima i dizelašima

Golf, Tiguan, Passat i T-Roc sigurno će dobiti nasljednike, ali to neće biti slučaj sa monovolumenom Touranom.

  • Auto

  • 06. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

Posljednjih dana proizvođači automobila kao da se nadmeću ko će više promovirati električnu mobilnost, odnosno razdružiti se sa starim svijetom benzinaca i dizelaša. Sad se javio i Volkswagen, koji najavljuje da će do 2030. godine prodavati čak 70 posto električnih automobila i tek 30 posto onih ostalih, uglavnom benzinaca.

Šef marke Ralf Brandstätter najavljuje da će tako biti u Europi, a u Kini i SAD-u će omjer još biti 50:50.

Također, Golf, Tiguan, Passat i T-Roc će sigurno dobiti nasljednike, ali to neće biti slučaj sa monovolumenom Touranom, koji nakon aktuelne generacija odlazi u historiju. Svi ovi modeli bit će elektrificirani i dobit će plug-in hibridne verzije.

Izvor: VW

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...