VULIN PORUČIO RADONČIĆEVOM PARTNERU: "Svaki put kada Naser Keljmendi pređe granicu Srbije, proći će kao bos po trnju"!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin gostujući u specijalnoj emisiji na Javnom servisu govorio je o događajima koji su posljednjih mjesec dana uzdrmali Srbiju

  • Mini market

  • 07. Mar. 2021  08. Mar. 2021

  • 0

On kaže da je Srbija sigurna zemlja za sve njene građane i da se kriminalu mora stati na put. 

- Svaki put kada Naser Keljmendi i njemu slični pređu granice Srbije, mi ćemo ih privesti i boravak im učiniti jako neprijatnim. Moraju da znaju da ovde nisu dobrodošli. Mi po zakonu imamo pravo da im zadržimo vozila do 90 dana i to ćemo činiti svaki put. Oni će upoznati unutrašnjost naših policijskih stanica. Pa neka razmisle hoće li da dolaze. U Loznici smo priveli Keljmendija, nismo imali dokaze da ga zadržimo, ali smo mu oduzeli vozilo. Bilo nam je sumnjivo - rekao je Vulin.

Naser Keljmendi (62), koga je američki State Department označio kao jednog od najvećih narko bosova na Balkanu, priveden je 19. februara ove godine na informativni razgovor u Loznici, a zatim je nakon toga pušten na slobodu.

Keljmendi je zatečen u jednom restoranu u Loznici, a s obzirom na to da je označen kao sigurnosno interesantna osoba, odveden je u policijsku stanicu na razgovor, gdje u svojstvu građanina može biti zadržan najduže četiri sata.

Keljmendi je u restoranu bio u drustvu jedne žene, koja je također u pratnji inspektora odvedena u policijsku stanicu.

Naser Keljmendi je 2018. godine u Prištini osuđen na šest godina zatvora zbog posjedovanja droge.

Keljmendi je do 1999. godine živio u Peći, na Kosovu. Poslije rata preselio se u Sarajevo i dovođen je u vezu s liderom SBB-a, Fahrudinom Radončićem.

Keljmendi je 2012. godine pobjegao iz Sarajeva, neposredno pred policijsku akciju „Lutka“ 2012. godine, kada je uhapšeno 18 osoba osumnjičenih za teška krivična djela.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...