OBJAVLJENA PROGNOZA DO 23. MARTA: Evo kad nam dolazi snijeg, a kad topliji dani

Na planinama, centralne i istočne Bosne, od Bjelašnice preko Treskavice i Zelengore do Maglića na istoku, očekuju se nove snježne padavine.

  • Vijesti

  • 08. Mar. 2021  

  • 0

Nestabilne vremenske prilike i povremene padavine prognoziraju se tokom ove sedmice.

U utorak i srijedu, pod uticajem mediteranskog polja sniženog atmosferskog pritiska, obilniju kišu u Hercegovinu donosi topliji i vlažniji zrak sa juga.

Na planinama, centralne i istočne Bosne, od Bjelašnice preko Treskavice i Zelengore do Maglića na istoku, očekuju se nove snježne padavine.

U periodu od 14. do 23. marta stabilnije i sunčanije vrijeme izgledno je na prostoru Hercegovine zapadne i sjeverne Bosne, dok će u centralnoj i istočnoj Bosni i dalje biti nestabilno uz povremenu kišu.

Do kraja sedmice jutra u Bosni hladna sa temperaturama od -5 do 0, u Hercegovini od 2 do 7, najviša dnevna temperatura 8 do 13°C.

Od 13. do 23. marta temperature će biti u porastu, jutarnje pozitivne širom zemlje, u Bosni od 3 do 8, u Hercegovini od 6 do 11°C.

Dnevni temperaturni maksimum u Bosni između 13 i 18, u Hercegovini od 15 do 20 °C, navodi se u srednjoročnoj prognozi koju je danas objavio Federalni hidrometeorološki zavod, piše Radio Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...