IAKO SU BILI POD UPITNIKOM: Ovo su modeli koje Volkswagen neće ugasiti...

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala "Index.hr".

  • Auto

  • 08. Mar. 2021  08. Mar. 2021

  • 0

Volkswagen je postao predvodnik električne revolucije, a to znači i odlazak nekih legendi. 

Već ranije smo pisali o informaciji kako Volkswagen razmišlja o gašenju linije Passata, što tržišno trenutno teško može itko opravdati.

Svjesni su toga izgleda i u Wolfsburgu, pa sada ipak spuštaju loptu na zemlju. 

Upravo tako, Volkswagen će ipak zadržati dio konvencionalne game koja i dalje ovisi o fosilnim gorivima. Za totalnu transformaciju kompanije potrebne su godine, a dotada će pojedini modeli dobiti i nova izdanja. Među njima su Golf i Passat iz osobnog programa, te T-Roc i Tiguan iz SUV asortimana. 

Potvrdio je to i sam šef VW-a Ralf Brandstätter rekavši kako „još neko vrijeme trebamo motore s unutrašnjim izgaranjem“, koji moraju biti „što efikasniji“. Dodao je i kako će svi ovi modeli biti globalno prisutni, a dobit će i najnoviju generaciju plug-in hibrida s električnim dosegom od 100 km. 

Prevedeno, pod upitnikom ostaje niz modela, a među njima je Arteon čija popularnost nije izražena. S druge strane 16 milijardi eura vrijedna ulaganja u "e-mobilnost, hibridizaciju i digitalizaciju" dovest će na scenu niz modela, uključujući i novi ulazni model pozicioniran ispod ID.3, a koji dolazi tek 2025. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...