I TARIK JE BIO KAO NA IGLAMA: Takmičar u „Milijunašu“ otvorio pitanje za pola miliona kuna, što je najgore od svega, znao je odgovor

Na kraju je rekao da bi odgovorio B, odnosno Maruša, što je, kao što smo istaknuli, bio tačan odgovor. 

  • Show

  • 12. Mar. 2021  

  • 0

U ovoj epizodi kviza 'Tko želi biti milijunaš' veliki rezultat ostvario je Tomislav Horvatić, takmičar iz prošle emisije. Tada je ostavio sjajan dojam, kazao je to voditelj Tarik Filipović.

Tomislav iz Zagreba odgovorio je tačno na devet pitanja i imao je 16.000 kuna, sva tri džokera i odgovor na jedno pitanje nedostajalo mu je da pređe drugi prag.

 

Prvi džoker iskoristio je odmah na prvom pitanju postavljenom u ovoj epizodi. Nije bio siguran u odgovor na pitanje 'Tko je snimio 'Blonde on Blonde', prvi dvostruki studijski rock-album?'. Upitao je znalce, koji su mu rekli da je tačan odgovor Bob Dylan. 

24sata Foto: HRT

Znao je i odgovor na sportsko pitanje, odnosno da su SFRJ i SSSR igrali u finalu prvog nogometnog Europskog prvenstva. Iznenadio je Tarika time što kod ovog pitanja nije dvojio, znao je dodatne podatke oko događaja, a i nije iskoristio džoker. Tačnim odgovorom došao je do 64.000 kuna. 

Džoker zovi iskoristio je na pitanju 'U sklopu kojega svemirskog programa NASA planira vratiti čovjeka na Mjesec do 2024.?'. Džoker mu je rekao da je točan odgovor 'Artemis', a Tomislav ga je poslušao. Odgovor je bio tačan i Horvatić je tako došao do 125.000 kuna.

24sata Foto: HRT

Za 250.000 kuna Tomislav je morao odgovoriti na pitanje 'Koliko je satova na Dalijevoj slici 'Postojanost pamćenja'?. Iskoristio je džoker pola-pola. Ostali su mu odgovori tri i četiri. Tačan odgovor bio je 'četiri', Tomislav se kockao i pogodio. Osvojio je 250.000 kuna. 

24sata Foto: HRT

14. pitanje za pola miliona kuna glasilo je 'Kako se zvala supruga hrvatskog kneza Branimira?' Tačan odgovor bio je Maruša, ali Tomislav nije bio siguran. Odlučio je odustati na ovom pitanju. Kući je odnio 250.000 kuna. Na kraju je rekao da bi odgovorio B, odnosno Maruša, što je, kao što smo istaknuli, bio tačan odgovor. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...