TURSKA VOJSKA U PRIPRAVNOSTI: Izvedeni raketni napadi na dva naselja u Siriji, ima ranjenih civila

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je da su napadi izvedeni balističkim projektilima ispaljenim s aerodroma Kuweires u Halepu, koji je pod kontrolom snaga odanih režimu Bashara al-Assada u Siriji.

  • Svijet

  • 15. Mar. 2021  

  • 0

Rakete lansirane s aerodroma Kuweires u sirijskom Halepu pogodile su civilna naselja i parkirane cisterne sa gorivom u Jarabulusu i Al-Babu na sjeveru Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je na Twitteru da je u napadu bilo ranjenih, a da je riječ o napadima balističkim raketama i višecijevnim raketnim bacačima, koji su izvedeni s položaja koji su pod kontrolom snaga odanih režimu Bashara al-Assada.

U saopćenju se navodi da je, nedugo nakon napada na civile u regijama koje su oslobođene u operaciji “Štit Eufrata“, Ruska Federacija upozorena da se zaustave napadi na civile u Siriji.

Ministarstvo je na Twitteru istakli da su gađane lokacije sa kojih su raketni napadi izvedeni.

“Upozorene su naše jedinice smještene na područjima obuhvaćenim raketnim napadima u Siriji, pratimo razvoj situacije“, navodi se u saopćenju uz koje je objavljen i snimak pogođenih cisterni koje su u plamenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...