ĐILAS SE POSLJEDNJI PUT OBRATIO ALEKSANDRU VUČIĆU: "Objavljivali su da sam sto puta gori od državnog ubice i koljača Veljka Belivuka..." (VIDEO)

"To su sve laži i klevete, za koje možete da tužite, ali je druga stvar kada falsifikujete dokumenta", kazao je Đilas.

  • Regija

  • 18. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 0

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas optužen je da ima račune na Mauricijusu, kako pišu režimski tabloidi. On je sinoć izjavio da su ova dokumenta falsifikovana i da će pojedinci koji su ove papire pustili, ići u zatvor. Na današnjoj konferenciji za medije nekadašnji gradonačelnik osvrnuo se još jednom na napade vlasti i medija koje kontroliše SNS.

 

Đilas će zbog svega ovoga podnijeti krivičnu prijavu protiv Vučelića, "navodnog istraživačkog tima 'Novosti', koji je ovo što je objavio, dao sedam dana pre objavljivanja Vučiću, ali i krivičnu prijavu protiv predsjednika".

- "Večernje novosti" su u sredu objavile tekst u kome se precizno kaže da na računu Dojče banke, firme koje sam ja navodni vlasnik, posedujem iznos od 5.740.000 miliona evra. Ovo je nemoguće, jer Dojče banka je prestala da radi 2018. godine na ovoj ostrvskoj državi - kaže Đilas.

To se može lako provjeriti i to je neko i uradio istu tu večer i objavio na Twitteru. Đilas je ovo pokazao i pozivanjem broja telefona banke, ali telefoni nisu u upotrebi.

- Kada se pojavila informacija da Dojče banka ne postoji, verovatno je zasedao neki krizni štab, koji je smislio genijalnu ideju da je banka ugašena, ali da u drugoj banci koja se zove Dojče Mauricijus postoji račun. Ovo nije banka i ne postoji u registru banaka - kaže Đilas, piše Direktno.rs.

Jedna je stvar "kada govorite da sam ukrao 619 miliona eura, da je Marinika Tepić uzela od Velje Nevolje pet miliona eura", tvrdi bivši gradonačelnik.

- To su sve laži i klevete, za koje možete da tužite, ali je druga stvar kada falsifikujete dokumenta i za to se dobija zatvorska kazna. Informacija da u Švajcarskoj posedujem četiri računa je, takođe, netačna. U pitanju je jedan račun koji je sto odsto u vlasništvu moje kompanije u Srbiji - kaže lider SSP-a.

Đilas se i po poslJednji put obratio Aleksandru Vučiću.

- Prošle godine objavljeno je o meni 14.500 tekstova i laži, preko 40 dnevno. Optuživan sam da se radujem kad ljudi umiru od korone, da sam lopov, da sam tukao svoju ženu, da pretvaram ljude u zombije, da proganjam Vučićevog sina, da novinari po mojoj narudžbini vode hajku na dete. Objavljivali su da mrzim Kosovo i da jedva čekam da se vratim na vlast i da kradem - naveo je Đilas.

O njemu je objavljivano i da je "ljudska beda, politička stoka, baraba i sramota ove države".

- SNS hvali organizovane bande koje su divljale po krovovima zaključanih građana i vrlo planski u neposrednoj blizini stana u kome žive moja deca puštali su snimljena skandiranja da sam lopov. To je bio momenat kada sam se rasplakao pred očima cele Srbije - kaže Đilas i dodaje da se sve ovo i dan danas radi po direktivi Aleksandra Vučića.

- Sam Aleksandar Vučić govori o meni da sam lopov, izdajnik, da moj rođeni brat ima tridesetak stanova, da sam ukrao 619 miliona evra, da smo sakrili pare po celom svetu, da sam najgori kriminalac, da sam gori od državnog ubice i koljača Veljka Belivuka. Pitam vas, da li je ovo politika? Nije - kaže Đilas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...