"PODLO, NEOPROSTIVO...": Sjeverna Koreja prekida odnose s ovom zemljom...

Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Koreje također je upozorilo da će Washington snositi posljedice zbog ovog slučaja.

  • Svijet

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

Sjeverna Koreja najavila je da će prekinuti diplomatske odnose sa Malezijom nakon što je tamošnji sud presudio da njen državljanin može biti izručen Sjedinjenim Američkim Državama zbog optužbi za pranje novca.

Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Koreje također je upozorilo da će Washington snositi posljedice zbog ovog slučaja, a izručenje njenog državljanina je nazvalo podlim činom i neoprostivo teškim zločinom malezijskih vlasti, kojim se krše priznati međunarodni zakoni, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters i agenciju KCNA.

Pranje novca i lažni dokumenti

Početkom marta, najviši sud Malezije presudio je da državljanin Sjeverne Koreje Mun Chol Myong može biti izručen u SAD nakon što je uhapšen 2019. godine po potjernici američkih vlasti za pranje novca i izdavanje lažnih dokumenata koje su pratile nelegalne pošiljke u Sjevernu Koreju.

Nekada bliske veze Malezije sa Sjevernom Korejom narušene su nakon što je otuđeni polubrat korejskog lidera Kim Jong-nam umro na aerodromu u Kuala Lumpuru u februaru 2017. godine nakon što su ga dvije žene poprskale nervnim otrovom po licu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...