SDA ODGOVORILA RUSKOJ AMBASADI: "O sudbini BiH odlučuju građani i bh. institucije"

"Stav Ruske Federacije da praktično zbližavanje BiH s NATO-om predstavlja neprijateljski čin prema Rusiji je neutemeljen i izraz je želje da se našoj državi ukine pravo da samostalno vodi svoju vanjsku i odbrambenu politiku", kažu u SDA.

  • Politika

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 19

Saopćenje Ambasade Ruske Federacije u kojem se dovodi u pitanje NATO put Bosne i Hercegovine, predstavlja ponovno neprimjereno miješanje u unutrašnje stvari BiH, rečeno je iz Stranke demokratske akcije.

"Stav Ruske Federacije da praktično zbližavanje BiH s NATO-om predstavlja neprijateljski čin prema Rusiji je neutemeljen i izraz je želje da se našoj državi ukine pravo da samostalno vodi svoju vanjsku i odbrambenu politiku", navodi se u saopćenju.

Parlamentarna skupština BiH je 2006. godine konsenzusom donijela Zakon o odbrani, kojim je trasirala svoj NATO put, te kasnije i niz drugih odluka i strategija kojima je potvrdila svoje opredjeljenje ka članstvu u NATO-u.

"O svim pitanjima vezanim za sudbinu i budućnost Bosne i Hercegovine odlučivat će njene institucije i građani. I niko drugi", navode iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...