OGLASILA SE DIREKTORICA IZETBEGOVIĆ: “Imamo više od 500 teških Covid-bolesnika, njihove POTREBE ZA KISEONIKOM SU OGROMNE. Postavit ćemo još jedan silos…”

Iako je za mnoge danas neradni dan, odnosno prvi dan vikenda, za hrabre uposlenike KCUS-a odmora nema.

  • Vijesti

  • 20. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 5

Dok se situacija s koronavirusom iz dana u dan komplikuje, a broj zaraženih, ali nažalost i umrlih, svakodnevno raste, u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu bez prestanka se radi.

Radnici, medicinsko osoblje, ljekari i generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović, već su mjesecima na prvoj liniji odbrane od koronavirusa.

Iako je za mnoge danas neradni dan, odnosno prvi dan vikenda, za hrabre uposlenike KCUS-a odmora nema.

- Pojačat ćemo i kapacitet tankovanja na Podhrastovima, ali su najteži bolesnici u krugu Koševa – kazala je za Hayat.ba prof. dr. Izetbegović.

Naime, u društvu prof. dr. Sebije Izetbegović uveliko se izvršavaju pripremni radovi za postavljanje još jednog silosa za kiseonik na lokalitetu Koševo.

- Sad sam došla. Postavit ćemo jos jedan silos, ali od 20 tona. Dva postojeća su od po šest. Imamo više od 500 teških Covid-19 bolesnika, od kojih stalno od 65 do 69 izrazito teških. Njihove potrebe za kiseonikom su ogromne. Do sada smo uspijevali da ga obezbijedimo, jer smo tankovali svaki dan. Ovako ćemo biti mirniji – naglasila je prof. dr. Izetbegović.

Radno subotnje jutro u KCUS-u. Pripremni radovi za postavljanje još jednog silosa za kiseonik na lokalitetu Koševo su počeli.

Objavljuje Sebija IzetbegovicSubota, 20. ožujka 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...