STORIJA O BALKANSKOM KASAPINU KOJA JE UZBURKALA DUHOVE: Stiže serija koju su djeca Slobodana Miloševića pokušala zabraniti, pogledajte trejler

Serija u kojoj glavne uloge igraju velike regionalne zvijezde, počela se snimati prije godinu i pol, a sada je s nestrpljenjem očekuje cijela Srbija, ali i regija, iako iza sebe već ima kontroverze, a još se nije ni počela prikazivati.

  • Kultura

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 0

Na 20. godišnjicu hapšenja Slobodana Miloševića na RTS-u počinje emitiranje dugoočekivane igrane serije "Porodica", koja u pet nastavaka prati posljednja tri dana prije hapšenja bivšeg predsjednika Srbije.

Serija u kojoj glavne uloge igraju velike regionalne zvijezde, počela se snimati prije godinu i pol, a sada je s nestrpljenjem očekuje cijela Srbija, ali i regija, iako iza sebe već ima kontroverze, a još se nije ni počela prikazivati.

image

Izvor: Instagram/Tijana Marković

Naime, Marija i Marko Milošević nastojali su putem advokata u više navrata zabraniti snimanje serijala o svojim roditeljima tvrdeći kako Mirjana i Slobodan Milošević neće biti prikazani u objektivnom svjetlu, ali nastojanja im nisu imala uspješan ishod.

Po trejleru je teško bilo šta zaključiti, čak ni to kako izgledaju Miloševići, ali pojavile su se već neke fotografije sa seta.

Srbijanski mediji pišu da prva epizoda počinje arhivskim kadrovima mitinga na Ušću, gdje oduševljena masa euforično pozdravlja Miloševića na vrhuncu moći. Nastavlja se napetom atmosferom koja publiku uvlači u porodičnu krizu u vili "Mir" na Dedinju, u kojoj se, okruženi policijom, novinarima i demonstrantima, nalaze članovi porodice.

Nova vlast, na čelu sa premijerom Zoranom Đinđićem, za to vrijeme pokušava smisliti kako bez žrtava, poštujući zakone, uhapsiti ne baš običnog građanina. Situacija se otima kontroli, ljudi nepredvidivo reagiraju...

- Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ta porodica doživeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće, predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih nego i cele zemlje i naroda - izjavio je Bojan Vuletić, scenarist i redatelj serije u kojoj Slobodana Miloševića glumi Boris Isaković.

Poznata srbijanska glumica, 64-godišnja Mirjana Karanović glumi Miloševićevu suprugu Mirjanu Marković.

image Glumac Boris Isaković na šminkanju kako bi što vjernije prikazao Slobodana Miloševića (Izvor: Instagram/Mirjana Karanović)

Njihovu kći Mariju Milošević glumi Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks FehmiuVojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, Čedomira Jovanovića Milan Marić...

Svetlana Bojković pojavljuje se u ulozi umirovljenice, pristaše politike Slobodana Miloševića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...