Gastro
BRŽE NE MOŽE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Avg. 20250
Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.
Gastro
25. Mar. 2021 25. Mar. 2021
0
Sastojci:
400 grama mljevenog mesa
jedan plavi patlidžan
4 čehna bijelog luka
jedna crvena paprika
jedan paradajz
100 grama gaude
2 kašike rendanog parmezana
po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
ulje po potrebi
Priprema:
Patlidžan ispecite u rerni pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite i vratite da se sir istopi, piše Hayat.ba.
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Avg. 20250
Gastro
LJETNI FAVORIT: Napravite ovu ukusnu i pizzu sa podlogom od tikvica
23. Jun. 20250
Šareni svijet
BILA JE JEDNA OD NAJPRODAVANIJIH: Picerija u Njemačkoj prodavala pizzu s kokainom kao prilogom
21. Okt. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
10. Jun. 20240
Šareni svijet
NEVJEROVATAN ISKORAK NAUČNIKA: Otvara se mogućnost za povratak izumrle ptice dodo
Prije 3h0
Evropa
TALAS SE ŠIRI: Italija uvodi sankcije ekstremističkim izraelskim ministrima?
Prije 3h0
Mini market
EVROPSKI PUT ILI PUT U PROVALIJU: Sarajevu zastavice Evropske unije, Dodiku i Čoviču kontrola nad državom!
Prije 3h0
Hronika
NEVJEROVATNA PLJAČKA: Mladić iz BiH provalio u italijanski hotel i ukrao sef
Prije 3h0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
15. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.