Šareni svijet
BILA JE JEDNA OD NAJPRODAVANIJIH: Picerija u Njemačkoj prodavala pizzu s kokainom kao prilogom
21. Okt. 20240
Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.
Gastro
25. Mar. 2021 25. Mar. 2021
0
Sastojci:
400 grama mljevenog mesa
jedan plavi patlidžan
4 čehna bijelog luka
jedna crvena paprika
jedan paradajz
100 grama gaude
2 kašike rendanog parmezana
po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
ulje po potrebi
Priprema:
Patlidžan ispecite u rerni pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite i vratite da se sir istopi, piše Hayat.ba.
Šareni svijet
BILA JE JEDNA OD NAJPRODAVANIJIH: Picerija u Njemačkoj prodavala pizzu s kokainom kao prilogom
21. Okt. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
10. Jun. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Mar. 20240
Gastro
NEMA MJESTA NA SVIJETU KOJE NE ZNA ZA NJU: Danas je Svjetski dan pizze, italijanske delicije koja je osvojila svijet
09. Feb. 20240
HiTec
CHATGPT SLAVI DRUGI ROĐENDAN: OpenAI pokrenuo je revoluciju u prve dvije godine, šta je sljedeće?
Prije 3h0
Estrada
IAKO JE REKAO DA NEĆE PRED KAMERAMA: Sergej Ćetković otkrio kako je nastala pjesma "Pusti probleme" (VIDEO)
Prije 3h0
Mini market
ZASTUPNIK SDA O KORIŠTENJU SLUŽBENIH VOZILA U KS: "Većina ih voza automobile poslije posla, kad krenu da obiđu punicu..."
Prije 4h0
Kultura
PREMIJERA FILMA "LEPTIRI BEZ KRILA": Dokumentarna priča o dva dječaka, prijatelja i borca - Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću
Prije 4h0
Gastro
JELA OD RIBE MOGU BITI NEZGODNA ZA PRIPREMU: Ukoliko je duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u...
30. Nov. 20240
Gastro
NAPRAVITE PILETINU U KREMASTOM UMAKU: Tikka masala klasik, jedno od najpopularnijih indijskih jela
01. Dec. 20240
Gastro
BOLJI NEGO IZ PEKARE: Ovaj recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
Prije 20h0
Gastro
VRLO JEDNOSTAVAN DESERT OD DVIJE NAMIRNICE: Bit će u tanjiru nakon što napravite pet, šest koraka, za deset minuta
Prije 6h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.