Gastro
LJETNI FAVORIT: Napravite ovu ukusnu i pizzu sa podlogom od tikvica
23. Jun. 20250
Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.
Gastro
25. Mar. 2021 25. Mar. 2021
0
Sastojci:
400 grama mljevenog mesa
jedan plavi patlidžan
4 čehna bijelog luka
jedna crvena paprika
jedan paradajz
100 grama gaude
2 kašike rendanog parmezana
po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
ulje po potrebi
Priprema:
Patlidžan ispecite u rerni pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite i vratite da se sir istopi, piše Hayat.ba.
Gastro
LJETNI FAVORIT: Napravite ovu ukusnu i pizzu sa podlogom od tikvica
23. Jun. 20250
Šareni svijet
BILA JE JEDNA OD NAJPRODAVANIJIH: Picerija u Njemačkoj prodavala pizzu s kokainom kao prilogom
21. Okt. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
10. Jun. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Mar. 20240
Hronika
SLUČAJ KOJI JE POTRESAO CIJELU BiH: Tužilaštvo Brčko distrikta najavilo optužnice u slučaju pronalaska 31 djeteta
Prije 10 min0
SENAD ANTE-PORTAL
ŠTO NA UMU, TO NA HIPODROMU: Plenkovićeve i Thompsonove tri slatke riječi - "Za dom spremni"!
Prije 19 min0
Vijesti
KAP PO KAP, KIŠA SPASILA GOLOBRĐE: Ugašena dva požara u Bileći, vatrogasci se vraćaju sa terena
Prije 26 min0
Šareni svijet
U SRED EUROPE ARHEOLOZI PRONAŠLI DIVOVSKE CIPELE: Ko ih je mogao nositi
Prije 36 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
Prije 20h0
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
Prije 21h0
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.