Gastro
APSOLUTNI HIT NA INTERNETU: Pizza sa ćevapima, služi se u ovom restoranu... (VIDEO)
27. Nov. 20251
Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.
Gastro
25. Mar. 2021 25. Mar. 2021
0
Sastojci:
400 grama mljevenog mesa
jedan plavi patlidžan
4 čehna bijelog luka
jedna crvena paprika
jedan paradajz
100 grama gaude
2 kašike rendanog parmezana
po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
ulje po potrebi
Priprema:
Patlidžan ispecite u rerni pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite i vratite da se sir istopi, piše Hayat.ba.
Gastro
APSOLUTNI HIT NA INTERNETU: Pizza sa ćevapima, služi se u ovom restoranu... (VIDEO)
27. Nov. 20251
Gastro
ŠOK U SUSJEDSTVU: Cijena pizze najviše poskupila u EU
26. Okt. 20250
Ekonomija
CIJENA - ČISTA PLJAČKA: U Hrvatskoj zabilježeno najveće poskupljenje pizze u Europskoj uniji...
25. Okt. 20250
Gastro
NOVA GASTRO SENZACIJA IZ DUBAIA: Influenceri poludjeli za kroasan pizzom
30. Sep. 20250
Jeste li znali
SAVJET ZA STARIJE I NJIHOVE PORODICE: Kako da ne postanete žrtva prevara
Prije 13 min0
Svijet
EKSPLOZIVNA PORUKA IZ NEW YORKA: Mamdani najavio borbu protiv islamofobije i antipalestinskog rasizma!
Prije 15 min0
Vijesti
SAVEZ ZA "SB" POZVAO DA SE NE OBMANJUJU PENZIONERI: Prvo povećanja minimalne penzije u FBiH neće biti 100, nego nešto manje od 70 KM
Prije 20 min0
Žena
VENUS VILLIAMS REKLA "DA": Objavljene prve fotografije s romantične ceremonije, evo šta je Serena sestri poklonila (FOTO)
Prije 23 min0
Gastro
SPECIJALITET DOMAĆE KUHINJE: Danas pravimo tufahije prema receptu koji ćete dugo pamtiti…
22. Dec. 20250
Gastro
KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač i oduševite ukućane...
23. Dec. 20250
Gastro
ISTRAŽIVANJE UPOZORILO: Hrana sve kaloričnija ali nekvalitetnija
22. Dec. 20250
Gastro
SPECIJALITET NJEMAČKE KUHINJE: Za ručak napravite piletinu s bijelim lukom i iznenadite ukućane...
Prije 4h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.