Gastro
TAJNA JE U NADJEVU: Evo kako na brzinu napraviti čuvenu pizzu napolitanu, sve je vrlo jednostavno… (VIDEO)
14. Sep. 20210
Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.
Gastro
25. Mar. 2021 25. Mar. 2021
0
Sastojci:
400 grama mljevenog mesa
jedan plavi patlidžan
4 čehna bijelog luka
jedna crvena paprika
jedan paradajz
100 grama gaude
2 kašike rendanog parmezana
po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
ulje po potrebi
Priprema:
Patlidžan ispecite u rerni pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite i vratite da se sir istopi, piše Hayat.ba.
Gastro
TAJNA JE U NADJEVU: Evo kako na brzinu napraviti čuvenu pizzu napolitanu, sve je vrlo jednostavno… (VIDEO)
14. Sep. 20210
Gastro
IZABRANA NAJBOLJA PIZZA NA SVIJETU: Zamislite, nije iz Italije, nadmašili su ih...
02. Avg. 20212
Gastro
KLJUČAN JE JEDAN SASTOJAK: Evo kako da vam tijesto za pizzu uvijek ispadne savršeno (VIDEO)
08. Jul. 20210
Gastro
KO KAŽE DA NE MOŽE BEZ MESA: Napravite pizzu sa povrćem, ljetni specijalitet koji će svi obožavati… (VIDEO)
30. Jun. 20210
Hronika
VIŠESTRUKI POVRATNIK: Glavnom tuzlanskom tužiocu Tomislavu Ljubiću ponovo izrečena disciplinska mjera
Prije 7 min0
Društvo
UREDNIK KATOLIČKOG TJEDNIKA NAPAO REISA KAVAZOVIĆA: "Bošnjaci su politički izigrali Hrvate i gurnuli ih u naručje srpskoj politici koja vodi ka secesionizmu!"
Prije 15 min0
Društvo
ARHEOLOŠKO OTKRIĆE U TOMISLAVGRADU: Pokraj ceste pronađeno srednjovjekovno groblje
Prije 24 min0
Sport
NEVOLJE ZA ŠVEDSKOG NAPADAČA: Ibrahimović pauzira duže od pola godine
Prije 39 min0
Gastro
SPECIJALITET S MEDITERANA: Ovakve tikvice sigurno niste probali, sve je vrlo jednostavno… (VIDEO)
24. Maj 20220
Gastro
UGODNO POPODNE UZ ĆUFTETE: Recept za slasne mesne okruglice, ali i izvrstan sos
23. Maj 20220
Gastro
TRI SASTOJKA ČINE ČUDA: Na brzinu napravite izvrsne mafine, za doručak, užinu ili mezu, sasvim je svejedno… (VIDEO)
23. Maj 20220
Gastro
KOJI PRILOG UZ PILEĆE MESO, VJEČNO JE PITANJE: Ovih nekoliko prijedloga dobro će vam doći
Prije 6h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.