Gastro
NOVA GASTRO SENZACIJA IZ DUBAIA: Influenceri poludjeli za kroasan pizzom
30. Sep. 20250
Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.
Gastro
25. Mar. 2021 25. Mar. 2021
0
Sastojci:
400 grama mljevenog mesa
jedan plavi patlidžan
4 čehna bijelog luka
jedna crvena paprika
jedan paradajz
100 grama gaude
2 kašike rendanog parmezana
po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
ulje po potrebi
Priprema:
Patlidžan ispecite u rerni pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite i vratite da se sir istopi, piše Hayat.ba.
Gastro
NOVA GASTRO SENZACIJA IZ DUBAIA: Influenceri poludjeli za kroasan pizzom
30. Sep. 20250
Gastro
RAZVUCI I PECI: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
24. Sep. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Avg. 20250
Gastro
LJETNI FAVORIT: Napravite ovu ukusnu i pizzu sa podlogom od tikvica
23. Jun. 20250
Hronika
RIGOROZNO: Pijana vozačica skrivila prometnu nesreću, mora plati paprenu kaznu...
Prije 14 min0
Politika
EKSKLUZIVNO, IZ ŠVEDSKE / SVE O NOVOM POKRETU BH. DIJASPORE: „Ljudi više ne žele biti samo bankomati ili glasačka mašina...“
Prije 25 min0
Svijet
TRUMP UOČI IZBORA OTVORENO ZAPRIJETIO: "Ako njega ne izaberete, nema više pomoći..."
Prije 41 min1
Društvo
NE ZABORAVITE POMJERITI KAZALJKE NA SATU: Spavamo sat vremena duže, ali zato...
Prije 50 min0
Gastro
NAPRAVITE KUGLICE S CIMETOM: U zatvorenoj posudi mnogu stajati i čitavu sedmicu, ali toliko su ukusne da će..
23. Okt. 20250
Gastro
DA ZAMIRIŠE CIJELA KUĆA: Danas pravimo domaće knedle sa šljivama, nema im ravnih...
23. Okt. 20250
Gastro
OVO OKUSU DAJE PUNOĆU: Dodajte ovaj sastojak u bešamel i vaše lazanje će biti genijalne
22. Okt. 20250
Gastro
NA NAŠ NAČIN: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
24. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.