Gastro
LJETNI FAVORIT: Napravite ovu ukusnu i pizzu sa podlogom od tikvica
23. Jun. 20250
Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.
Gastro
25. Mar. 2021 25. Mar. 2021
0
Sastojci:
400 grama mljevenog mesa
jedan plavi patlidžan
4 čehna bijelog luka
jedna crvena paprika
jedan paradajz
100 grama gaude
2 kašike rendanog parmezana
po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
ulje po potrebi
Priprema:
Patlidžan ispecite u rerni pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite i vratite da se sir istopi, piše Hayat.ba.
Gastro
LJETNI FAVORIT: Napravite ovu ukusnu i pizzu sa podlogom od tikvica
23. Jun. 20250
Šareni svijet
BILA JE JEDNA OD NAJPRODAVANIJIH: Picerija u Njemačkoj prodavala pizzu s kokainom kao prilogom
21. Okt. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
10. Jun. 20240
Gastro
NEMA ŠANSE DA NE USPIJE: Ovakvu pizzu sigurno još niste probali, trik je vrlo jednostavan… (VIDEO)
19. Mar. 20240
Svijet
UŽAS U INDIJI: Krokodil povukao pod vodu 13-godišnjeg dječaka, još se traga za njim
Prije 1 min0
Zdravlje
KAD GLAVA "PUCA" OD BOLA: Napad migrene možete spriječiti jednom jednostavnom navikom, na velikim vrućinama ovo je često okidač...
Prije 7 min0
Svijet
SAD NAPADOM NA IRAN POKAZAO VELIKU TEHNOLOŠKU NADMOĆ: "Putin je sigurno užasnut onim što su izveli Amerikanci i Izraelci"
Prije 7 min0
Svijet
BAŠ SU GA NALJUTILI: Pogledajte kako Trump psuje uživo u programu zbog Izraela i Irana
Prije 9 min0
Gastro
NA BRZINU, OD GOTOVE JUFKE: Napravite pitu krompirušu prema našem receptu, i ne zaboravite jogurt...
23. Jun. 20250
Gastro
POSLUŽITI OHLAĐENO: Danas pravimo domaće tufahije prema staroj recepturi...
22. Jun. 20250
Gastro
VRUĆE JE I NIKOM SE NE DA DUGO STAJATI PORED ŠPORETA: Napravite tortellone s paradajzom i mozzarellom u umaku od...
23. Jun. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Za ručak napravite pileća prsa prema njemačkoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
Prije 7h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.