DA SE NE BACI; PREMIJERKA SRBIJE POJASNILA: "U pozivu na vakcinaciju građana iz regije NIJE BILO POLITIKE..."

"Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu niti je bilo politike u njihovom dolasku", rekla je Brnabić.

  • Regija

  • 29. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 0

U Srbiji je tokom vikenda vakcinisano više od 8.500 privrednika i građana susjednih država, a premijerka Ana Brnabić poručila je da u tom pozivu "nije bilo politike", jer je procijenjeno da bi zbog roka upotrebe do 1. aprila moralo biti uništeno 20.000 do 25.000 vakcine AstraZeneca.

„Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku“, rekla je u ponedjeljak Brnabić za TV Happy, naglasivši kako Srbija nije htjela dopustiti da vakcine propadnu, već je odlučeno pozvati regiju na vakcinisanje.

Predsjednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je u ponedjeljak da je tokom vikenda vakcinisano više od 8.500 privrednika iz regije, te da će ih danas i sutra biti vakcinisano  i više jer je regija uzajamno privredno vrlo povezana. “Privredni sisemi funkcionišu”, uz svakodnevni promet i protok ljudi i robe, rekao je.

“Ako sam ja siguran, mora biti siguran i moj saradnik, moramo to shvatiti”, rekao je Čadež za Radio-televiziju Srbije.

Samo dan nakon masovnog vakcinisanja privrednika i građana iz regije na tri punkta u Beogradu i Nišu, Srbija u ponedjeljak bilježi 41 smrtni slučaj Covida-19, te i dalje visoku dnevnu razinu novih zaraza.

U posljednja 24 sata od 14.079 napravljenih testova 4.512 je bilo pozitivno na koronavirus, a povećan je i broj pacijenata na bolničkom liječenju na 7.116 , od kojih su 252 na respiratorima.

Od početka epidemije u Srbiji je registrirano 590.018 zaraženih Covidom, a preminuo je 5.231 pacijent.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...