BRNABIĆ PROZVALA BEĆIROVIĆA: "Ostao da živi u 90-im godinama prošlog vijeka"

U statusu na društvenoj mreži Twitter, Brnabić se osvrnula na izjavu Bećirovića.

  • Politika

  • 12. Apr. 2024  12. Apr. 2024

Ana Brnabić, predsjednica Narodne skupštine Srbije oglasila se putem društvenih mreža gdje je komentirala izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denis Bećirovića.

Podsjetimo, u zvaničnom saopćenju Bećirović je Vučića opisao kao Šešeljevog saradnika i učesnika u opsadi Sarajeva.

U statusu na društvenoj mreži Twitter, Brnabić se osvrnula na izjavu Bećirovića.

“Znate šta jedino ni lupom nije moglo da se nađe u ovom ‘oštrom odgovoru’ Bećirovića predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću? Argument. ‘Oštar odgovor’ je tužnjikav skup uobičajenih floskula i standardnih neistina, uz dodatak ličnog obračuna sa Aleksandrom Vučićem iz vremena kada je imao oko 23 godine. Tako je to kad, kao Bećirović, ostanete da živite u 90-im godinama prošlog vijeka, jer iz toga on, jednostavno, ne želi da izađe. Tu se osjeća dobro, to mu je sigurna zona. Tu može od jutra do sutra da glumi žrtvu, umjesto da nešto zaista i uradi za Bosnu i Hercegovinu, i za sve ljude koji u toj zemlji žive – bili oni Bošnjaci, Srbi ili Hrvati”, navela je Brnabić.

Potom je dodala:

“Upravo zbog toga njemu (i sličnima) smeta Vučić – zato što je Vučić i za Srbe i za Bošnjake – u Srbiji i regionu, uradio mnogo: izgradio puteve, domove zdravlja, trenutno je u izgradnji Klinički centar u Novom Pazaru, kao i Omladinski centar. Izgradio je najmoderniji atletski kompleks, jednu od najmodernijih osnovnih škola u Srbiji (u Sjenici), dovodi investitore i podržava lokalnu privredu. Time se, na najkonkretniji način, bori za mir, međusobno uvažavanje i suživot, pokazuje poštovanje. Za razliku od njega, jedini izgovor koji Bećirović ima za to što, osim sijanja mržnje i netrpeljivosti, ništa nije uradio za srpski narod u BiH i Republici Srpskoj, jeste – pa, dobro, ništa nisam uradio ni za Bošnjake. E, zato živi u 1990-im godinama 20. vijeka”, zaključila je Brnabić.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović odgovorio je na oštre i pogrdne riječi predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koje mu je uputio sinoć.

“Ne zaboravimo, riječ je o najbližem decenijskom saradniku presuđenog zločinca Vojislava Šešelja, učesniku u varvarskoj opsadi Sarajeva i autoru mračne izjave ‘za jednog Srbina, ubit ćemo 100 Muslimana’. On je posljednja osoba koja može držati lekcije bilo kome u regiji. Moje zalaganje za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, a koje je zasnovano na činjenicama i argumentima, ne može niko zaustaviti uvredama i neistinama. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je još jednom pokazao da je retoriku mijenjao, ali suštinsku politiku nikada nije”, rekao je Denis Bećirović. 

Vezane vijesti

trenutak ...