PRIJATELJI SE OPROSTILI OD LEGENDARNOG ČIČKA: "Bio je zaštitni znak ovog grada"

Povodom smrti Želimira Altarca Čička, najutjecajnijeg kreatora sarajevske muzičke scene, održana je komemoracija "Nema odmora dok traje rock’n'roll obnova". Od Altarca su se oprostili njegovi najbliži – rodbina, prijatelji i kolege, saopštila je Pres-služba Kantona Sarajevo.

  • Kultura

  • 29. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 0

Prvi se ovom tužnom skupu, organizovanom u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, obratio Čičkov saradnik Željko Škarić Pancho koji je, između ostalog, podsjetio na Čičkovu kultnu rečenicu: "Nema odmora dok traje rock’n roll obnova".

"Ova Čičkova rečenica će trajno podsjećati na njega i biće motiv i slogan našeg daljeg rada i djelovanja", kazao je u oproštajnom govoru njegov saradnik Škarić.

Prisutnima su se obratili i Vladimir Čolaković, Mirza Salković, Irfan Čengić te Denis Challenger, a pisanu poruku je poslao i Sejo Saxon.

"Ostaje velika praznina, on je bio zaštitni znak ovog grada. 'Od prve cigle' je učestvovao u izgradnji sarajevske muzičke scene. Dugo je bio jedini čovjek koji je davao šanse predgrupama i novim bendovima. Pomagao je drugim bendovima da dobiju svoju prvu šansu. Ne postoji bend u gradu koji nije prošao kroz Slogu i radio sa Čičkom", poručio je Sejo Saxon.

Uz taktove i pjesmu Indexa i izjave saučešća porodici, okončana je današnja komemoracija.

Osim supruge Edine Gugić, oproštaju od Želimira Altarca Čička su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, poslanik u Skupštini Kantona Elmedin Konaković, načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, njegovi prijatelji i saradnici Vanja Tešić, Mladen Vojičić Tifa, Melisa Lekić, Robert Salom, Mevro Maestro, Lejla Trnčić, Goran Behmen, Senad Zaimović, Aldi Halilović, Davor Ebner, Damir Arslanagić, Ana Mrnjavac i Alen Mulović.

Želimir Altarac Čičak biće sahranjen 30. marta na groblju Bare u 13.45 sati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...