BUKTI OTVORENI RAT; MILORAD UZVRAĆA ZORANU: "Pomogao sam mu da postane predsjednik, a sad dobivam poruke crnih fašista..."

Nastavlja se verbalni okršaj o kojem bruji susjedna Hrvatska.

  • Regija

  • 30. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 0

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u emisiji HRT-a "U mreži Prvog" komentirao je prozivke između njega i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Pupovac je kazao da nije imao o čemu obmanuti javnost, kao što je to utvrdio predsjednik Milanović, kada je pokazao SMS poruke koje mu je predsjednik slao te da je pokazao najrelevantnije poruke, a rado će zamoliti i ostale ljude kojima je predsjednik slao poruke, da ih objave.

- Ali, mislim da je dosta sramoćenja - dodao je. 

 

- Predsjednik polazi od pretpostavke da je svatko tko slobodno glasa i glasa protiv njegovog stava, lopov, ali ja znam zašto sam to napravio i, da je imao strpljenja da razgovara sa svim akterima u procesu, možda je moglo biti kako je on predložio, ali njemu je bilo do kavge, a ne do rješenja. Treba se vratiti razgovoru. Ne želi samo on reformu pravosuđa, svi znamo u kojem je stanju i čije je naslijeđe, kojih politika i ljudi - kazao je Pupovac.

Naveo je da mu Milanović više ne šalje SMS poruke, ali da ih šalje preko medija. 

SDP-ovac Mišel Jakšić kazao je da je poznat stil predsjednika Milanovića. Složio se sa Pupovcem da je potrebno mijenjati pravosuđe, "dotakli smo dno dna, dublje ne možemo", percepcija pravosuđa u javnosti je jako loša.

- Ustavni sud je donio odluku, predsjednik je pozvao na raspisivanje javnog poziva i imat ćemo raspravu o izboru predsjednika Vrhovnog suda. Bit problema je da je pravosuđe u teškoj situaciji i treba ga vratiti na pravi put, da se vrati povjerenje građana u pravosuđe - kazao je Jakšić. 

Smatra da je ovo prilika dijelu HDZ-a da se "riješi nekih kadrova koji su iz prijašnjih vremena prilično kontaminirani".

Na pitanje može li se ovo što Milanović piše, pravdati stilom, HDZ-ovac Damir Habijan rekao je da to ipak nije primjereno te poručuje da je to neprihvatljivo, a protureakcije iz HDZ-a bile su, kaže, u granicama normale.

"Ovo je vrsta vulgarnosti, trumpizma"

Pupovac je kazao da ne treba ispriku od Milanovića, traži samo odgovornost.

- Ovo je vrsta vulgarnosti, trumpizma u hrvatskoj politici, to je razarajući jezik. Između lopovluka i toga, ja kažem - ne. Niti lopovluk niti vulgarizam. Predsjednik mora biti čuvar institucija, čak i onda kada se s time ne slaže. Trebamo sistemski pristup, ne trebamo Čarugu reformatora, trebamo čovjeka s idejom, a ne s grubim riječima. Agresivnost nije stil. Čovjeka poštujem i pomogao sam mu da postane predsjednik, a nakon toga doživljavam ponižavanja i poruke od najcrnjih fašista u Hrvatskoj koji bi me likvidirali, a koji su sad s njim - kazao je Pupovac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...