PROBLEMIMA NIKAD KRAJA: Serija J&J vakcina neispravna, neizvjesne isporuke

Serija vakcina protiv koronavirusa kompanije "Johnson&Johnson" nije ispunila standarde kvaliteta i ne može se koristiti, saopćio je farmaceutski gigant.

  • Zdravlje

  • 01. Apr. 2021  01. Apr. 2021

  • 0

Kompanija nije navela koliko je doza vakcina izgubljeno i nije poznato kako će to utjecati na buduće isporuke, prenosi Tanjug pozivajući se na AP.

Prema saopćenju, problem je nastao zato što sastojak vakcine koji proizvodi "Emergent BioSolutions", jedna od 10 kompanija s kojima "Johnson&Johnson" sarađuje kako bi ubrzao proizvodnju, nije ispunio standarde kvaliteta.

(Ne)izvjesne isporuke SAD-u

Dodaje se da američka Agencija za hranu i lijekove još nije odobrila da fabrika kompanije "Emergent BioSolutions" proizvodi dio vakcine.

"Johnson&Johnson" se obavezao da osigura 20 miliona doza vakcina američkoj vladi do kraja marta i još 80 miliona doza do kraja maja.

Kompanija u saopćenju navodi da planira do kraja juna isporučiti svih 100 miliona doza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...