PRIJAVIO IH KONAKOVIĆ: Sud naredio da se oduzmu telefoni Skaki, Hadžibajriću i...

Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju, jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba, a u pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

  • Društvo

  • 02. Apr. 2021  02. Apr. 2021

  • 5

Općinski sud u Sarajevu naredio je privremeno oduzimanje mobilnih telefona gradonačelnika Abdulaha Skake i načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog istrage o trgovini utjecajem, saznaje Klix.ba.

Osim telefona njih dvojice, naređeno je i da se ovi uređaji oduzmu i od gradskih vijećnika Alema Loge i Samira Bejića, koji su članovi Naroda i pravde, te od SDP-ovca Muamera Mekića.

Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju, jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba, a u pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

alt

Podsjetimo, krivičnu prijavu protiv Skake i Hadžibajrića podnio je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković zbog sumnje da su vršili trgovinu utjecajem u procesu izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a indirektno i u izboru gradonačelnika, gdje je kandidat bio Bogić Bogićević.

Nedavna dešavanja u Gradskom vijeću Sarajeva razlog su za oduzimanje telefona gradonačelniku Sarajeva, načelniku općine i vijećnicima iz ovog grada.

Naime, na prvoj sjednici Vijeća neuspješno je glasano za novo rukovodstvo s obzirom na to da tadašnja "četvorka" nije imala većinu da izabere svog kandidata, a zatim nije postojao ni kvorum za održavanje sjednice i ponovno glasanje.

Zbog toga nije izabran Bogić Bogićević za gradonačelnika, kao što je planirano ranije. Bogićević se povukao iz utrke za gradonačelnika Sarajeva, a u javnosti su krenule optužbe za utjecanje na glasanje vijećnika.

Elmedin Konaković čak je prilikom gostovanja na Javnom servisu Federacije BiH pokazao poruke koje je poslao Željku Majstoroviću, a iz kojih se jasno vidi da sumnja da aktuelni gradonačelnik Abdulah Skaka lobira za glasanje protiv Ademovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...