"VELIKA PODRŠKA": Google je u Maps za Android odlučio vratiti jednu staru funkciju

Američki tehnološki div je u verziju Mapsa za Android vratio funkciju koju su, riječima kompanije, svi voljeli - mali kompas koji vidite tokom navigacije.

  • HiTec

  • 02. Apr. 2021  02. Apr. 2021

  • 0

Google je nakon poduže odsutnosti odlučio vratiti widget za kompas u Maps na Androidu. Prema objavi "Android Policea", Google tvrdi da je kompas odlučio vratiti zbog "velike podrške" alatu.

Nakon što preuzmete Maps 10.62, vidjet ćete widget u trenutku kad počnete tražiti neku lokaciju. Nakon što je Google widget maknuo 2019., to je napravio da "počisti navigacijski ekran".

Ironični dio priče je što kompanija tu stvar nije napravila na iOS-u gdje je kompas ostao, ali sad je odlučila vratiti ga i na Androidu, zaključuje "Engadget".

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...