SVE SE MIJENJA IZ TEMELJA: Biden ukinuo Trumpove sankcije protiv Međunarodnog krivičnog suda

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump potpisao je 11. juna prošle godine ukaz o uvođenju ekonomskih sankcija i putnih restrikcija svima zaposlenima u MKS koji vode istrage ili optužuju američke vojnike ili obavještajne zvaničnike za moguće zločine u Afganistanu.

  • Svijet

  • 02. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 0

Vlada američkog predsjednika Josepha Bidena ukinula je sankcije protiv sudija i osoblja Međunarodnog krivičnog suda koje je uveo Bidenov prethodnik Donald Trump.

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump potpisao je 11. juna prošle godine ukaz o uvođenju ekonomskih sankcija i putnih restrikcija svima zaposlenim u MKS koji vode istrage ili optužuju američke vojnike ili obavještajne zvaničnike za moguće zločine u Afganistanu, prenosi N1.

Američki državni sekretar Anthony Blinken rekao je u saopštenju da SAD nastavljaju da se protive želji Suda da vodi istrage u vezi s Afganistanom i Izraelom.

On je dodao da Washington želi da razmatra te slučajeve kroz dijalog sa svim akterima procesa vezanih za Međunarodni krivični sud, a ne da nameće sankcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...