SLAVNI NAUČNIK ODLUČAN I ZABRINUT: Lansirat ćemo teleskop koji će otkriti vanzemaljce

Međutim, teoretičar i najprodavaniji autor ne vjeruje da bismo trebali biti tako brzi da dođemo do drugih životnih oblika čak i ako smo ih pronašli.

  • Šareni svijet

  • 04. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 0

Poznati teoretičar i naučnik Michio Kaku vjeruje da će svemirski teleskop James Webb pronaći život na drugim planetima, ali ne misli da je dobro doći do njih.

Profesor teoretske fizike na City Collegeu u New Yorku razgovarao je za The Guardian o svojim strepnjama u intervjuu o svojoj nadolazećoj knjizi The God Equation. Kaže da vjeruje da smo na putu otkriti vanzemaljski život u roku od jednog stoljeća, piše futurism.com.

"Uskoro ćemo postaviti teleskop u orbitu i imat ćemo hiljade planeta koje ćemo gledati ", rekao je Kaku za The Guardian.

Međutim, teoretičar i najprodavaniji autor ne vjeruje da bismo trebali biti tako brzi da dođemo do drugih životnih oblika čak i ako smo ih pronašli.

"Postoje neke moji kolege koji vjeruju da bismo trebali doći do njih. Mislim da je to užasna ideja”, izjavio je Kaku.

“Svi znamo šta se dogodilo Montezumi kad je prije toliko stotina godina upoznao Cortésa u Meksiku. Sad lično mislim da bi vanzemaljci bili prijateljski raspoloženi, ali ne možemo se kockati s tim. Tako da mislim da ćemo uspostaviti kontakt, ali to bismo trebali učiniti vrlo pažljivo", zaključio je poznati naučnik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...