ČESTITKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA UZ PORUKU SARAJLIJAMA: "U ovoj borbi trebamo biti hrabri, predani i ujedinjeni kao što smo bili 1945. i 1992. godine"

Zbog toga je današnji datum postao simbol otpora građana Sarajeva zlu i fašizmu, simbol borbe za njegov duh i viševjekovnu tradiciju.

  • Mini market

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 2

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA, čestitao je građanima 6. april.

- Za sve građane Sarajeva april je poseban mjesec. Šestog aprila 1945. godine Sarajevo je oslobođeno od okupacije, a 5. aprila 1992. godine ponovo se suočilo s agresijom kojoj se suprotstavljalo narednih 1.400 dana i koju je u konačnici ponovo pobijedilo.

Zbog toga je današnji datum postao simbol otpora građana Sarajeva zlu i fašizmu, simbol borbe za njegov duh i viševjekovnu tradiciju.

I ovaj 6. april dočekujemo boreći se protiv nevidljivog neprijatelja, smrtonosnog virusa koji odnosi živote naših sugrađana. U ovoj borbi trebamo biti hrabri, predani i ujedinjeni kao što smo bili 1945. i 1992. godine. Siguran sam da ćemo ponovo zajednički nadjačati i dokazati da ne postoji sila koja je u stanju pokoriti duh ovog posebnog grada.

S tom porukom svim Sarajkama i Sarajlijama, ali i onima koji iskreno vole i u srcu nose glavni grad Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva – naveo je Izetbegović.  

Bakir Izetbegović uputio čestitku povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva Za sve građane Sarajeva april je poseban...

Posted by Bakir Izetbegović on Utorak, 6. April 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...