TEŠKO IH JE PRESTATI JESTI: Najbolji italijanski recept za pržene kuglice od... (VIDEO)

Arancini di riso su pržene loptice riže, punjene sirom ili nekom drugom namirnicom. To tradicionalno italijansko jelo obično se priprema kada treba potrošiti višak rižota od prethodnog dana...

  • Gastro

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

SASTOJCI:

300 g kuhanog rižota (ili kuhane riže)
150 grama krušnih mrvica
1 jaje
4 kašike naribanog sira parmezana
šaka nasjeckanog svježeg peršuna
so i biber po želji

Nadjev za kuglice:

100 grama sira mozzarella

PRIPREMA:

1. U rižoto (ili kuhanu rižu) dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršun i začine, sve zajedno dobro promiješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu.

2. Od dobijene smjese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa je nadjenite sirom mozzarellom ili nekim drugim nadjevom poput umaka bolonjez.

3. Ponovo zamijesite kuglicu pa je panirajte s jajetom i krušnim mrvicama.

4. Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu.

5. Poslužite ih s umakom po želji.

Prijatno! :)

U videu "Food Tubea" pogledajte kako stari italijanski lisac Gennaro Contaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije.

(SB/Punkufer.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...