AVDO AVDIĆ ODGOVORIO RADONČIĆU: "Stidio bih se da sam Sebiji kupio cuku i s Keljmendijem razmjenjivao nekretnine!"

Nakon analize slučaja "Respiratori", "Avaz" je objavio tekst u kojem urednika portala "Istraga" Avdu Avdića naziva zaštitnikom ubica Dženana Memića i pacijenata s KCUS-a. Ovo je kratki odgovor Avde Avdića.

  • Društvo

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 12

- Pita me, zamislite, Dnevni avaz da li se sramim svojih tekstova i istraživanja. Pa, evo, kada Fahrudin Radončić po ko zna koji put, pod tuđim imenom, pita, red je da i ja jednom odgovorim.

Ukratko, stidio bih se da sam Sebiji Izetbegović kupio cuku, stidio biih se da sam od Nasera Keljmendija uzeo automobil, stidio bih se da sam s Naserom Keljmendijem razmjenjivao nekretnine, stidio bih se da sam radio patetični intervju s Bakirom Izetbegovićem dok svira gitaru, stidio bih se koristiti tuđu tragediju za svoju promociju. I stidio bih se da izmišljam.

Znate li, gospodine Radončiću, nekog vlasnika Avaza koji je Sebiji Izebtegović poklonio cuku? Onog cuku što su ga fotoreporteri Avaza fotografisali u čuvenom intervjuu s Bakirom Izetbegovićem u kojem priča o sebi kao umjetniku? Ja znam jednog. Zove se Fahrudin Radončić. Da vam osježim pamćenje, intervju je objavljen na portalu Dnevnog avaza, 7. avgusta 2016. godine. Evo ga na ovom linku. Ovako su Vaši novinari, uveli čitaoce u razgovor: “Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ekskluzivno je otvorio dušu za “Dnevni avaz”, govoreći o onoj strani života koju samo njegovi rijetki prijatelji poznaju.  Rođen je 28. juna 1956. godine u Sarajevu, oženjen je Sebijom Izetbegović, s kojom ima kćerku Jasminu, i to je nešto što ste možda i ranije čitali. No, jeste li znali da je predsjednik Stranke demokratske akcije i jedna od vodećih političkih ličnosti u našoj zemlji veliki ljubitelj životinja, da mu je popularnost odavno teret i da ga je Željko Bebek davne 1974. godine pokušao prevariti i nasmijao do suza. U ovom veoma otvorenom intervjuu Izetbegović je otkrio mnogo toga“.

Ako se ne sjećate, da Vas podsjetim, prvo pitanje je glasilo ovako: Prije svega, voljela bih da nam približite svoju svakodnevicu. Kako se osjećate kada, nakon službenih dužnosti, stignete kući? Šta Vas opušta?

alt

Mogao bih pronaći još mnogo Radončićevih izjava u kojima veliča Bakira Izetbegovića, njegovu suprugu i još poneku “unuku rahmetli predsjednika”, ali nema potrebe. Jer sjećaju se i drugi one fotografije Bakira Izetbegovića u redakciji Avaza, dok, prema priznanju samog Avaza, uređuje tekst u Avazu usmjeren protiv Sulejmana Tihića.

I mene, dakle, pita Avaz da li se sramim. Ne. Jer ja s Naserom Keljmendijem nisam razmjenjivao nekretnine. Njegov Avaz jeste. Evo ugovor. Crvenom bojom zaokružene su ugovorne strane Radončićev Avaz i pravsonažno osuđeni narko diler Naser Keljmendi.

alt

Za one što baš i ne prate pomno, Nasera Keljmendija je bivši američki predsjednik Barack Obama stavio na crnu listu označivši ga jednim od najvećih narko bosova na svijetu. Evo, na ovom linku je i ta odluka, a ovo je, da citiramo Radončićeve prijatelje iz HDZ-a, “preslika dokumenta”

alt

Sramim li se, pita me Radončić kroz Dnevni avaz, zbog svog pisanja. Ne, ne sramim se jer Agim Voša nije mom vozaču ispred  Casa Grandea predao ključeve automobila koje je prethodno bilo registrovano na imena – Nasera Keljmendija i njegovog sina Besnika. Evo, opet, preslike dokumenta. U pitanju je vozilo Grand Cherokee koje je kasnije vozio – Fahrudin Radončić.

alt

Sramim li se, pita me Radončić, zbog svog pisanja. Ne. O meni i Naseru Keljmendiju u beogradskom hotelu, pred danas omiljenim Radončićevim tužiocem Dubravkom Čamparom, nije svjedočio Elvis Keljmendi. O nekome od njih jeste. I za to postoji relevantan video snimak. Ali o tome drugom prilikom.

Sad bi bio red da Avaz objavi i neku anketu protiv mene.Po uzoru na onu iz marta 2016. godine.

alt

Ko se ne sjeća, uz fotografiju Bahrije Salač objavljena je fotografija Iračanke Bahre koja je govorila za magazin Medya. Među anketiranim Zeničanima našla se i fotografijama poznatog britanskog komičara Rickyja Gervaisa uz ime Dževada Aličića. I to nije bilo sve.

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...