VUKOTA NE ŽALI MILETA: "Idealna prilika da se Dodik oslobodi Lukača"

Govedarica smatra da im ni najveće pristalice SNSD-ove vlasti, kada bi bili objektivni i kada bi smjeli naglas komentarisati, ne bi dali prolaznu ocjenu.

  • Politika

  • 07. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

"Podizanje optužnice ministru unutrašnjih poslova za ugrožavanje bezbjednosti u ono vrijeme poslanika Stanivukovića (Draška) je idealna prilika da se Dodik oslobodi Lukača u narednih godinu dana", smatra visoki funkcioner SDS-a Vukota Govedarica.

Prema njegovim riječima, u takav scenario mogle bi da uplivaju velike ribe iz pravosuđa BiH ako, kako je kazao, već i nisu uplivale.

"Naravno, po Dodikovom nalogu a sve pod pričom kako je Lukač ugrozio bezbjednost narodnog poslanika i da tako nešto sud nije mogao tolerisati", kazao je Govedarica u intervjuu portalu "Skener".

Mišljenja je da Dodik ima osjećaj, ne samo da ga mnogi u stranci ne prate u njegovim aktivnostima, nego ga lično i ugrožavaju, tako da će raskol u stranci koju vodi dobijati sve više na intenzitetu.

Na pitanje kako ocjenjuje rad vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH, Govedarica je rekao da vlada nije u stanju da bez kreditnih zaduženja postigne budžetsku ravnotežu. "To govori da iz godine u godinu mnogo više trošimo nego što imamo prihode. Resursi nisu stavljeni u funkciju razvoja nego su postali plijen bahatih i privilegovanih. Vlada nije u stanju da izdvoji u epidemiji korone ni minimalan iznos sredstava za privredu, građane i zdravstveni sektor. Srbija je samo za privredu i građane obezbijedila više od 1000 evra po glavi stanovnika a Republika Srpska 18 puta manji iznos po stanovniku", kazao je on.

On navodi da Srbija gradi četvrtu bolnicu za godinu dana, a vlast Republike Srpske je nabavila neki šator koji je nazvan pokretna bolnica i koji je na kraju vraćen kupcu.

Kada je u pitanju Savjet ministara, Govedarica kaže da predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija je nezainteresovan za bilo kakav rezultat.

"Međutim, što se tiče srpskog člana predsjedništva Milorada Dodika kod njega sam zapazio dvije stvari koje imaju nekakav rezultat. Prihvatio je nastavak MAP-a i NATO put i vrlo uspješno je od predsjednika Srbije isprosio najosnovnija sredstva koja su nam bile potrebna u vremenu pandemije", kazao je Govedarica.

On zaključuje da čak ni najveće njihove pristalice kada bi bili objektivni i kada bi smjeli na glas komentarisati, poslije svega, ne bi im dali prolaznu ocjenu.

(BN TV) 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...