FB NE ŽELI OTKRITI KOME SU SVE UKRADENI PODACI: Evo i objašnjenja

Tekst prenosimo s hrvatskog "Tportala".

  • HiTec

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Facebook je odlučio reagirati na nedavni masivni propust koji je rezultirao javnom objavom 533 milijuna Facebook računa, samo na način koji je malo tko očekivao: kompanija ne želi obavjestiti korisnike da su njihovi podaci javno izloženi.

"Verge" tvrdi da se u bazi podataka nalaze informacije koje ne biste željeli ostaviti na otvorenom internetu - uključujući rođendane, lokacije, puna imena i telefonske brojeve.

Facebook je Reutersu kao razloge naveo da žele biti sigurni koji su korisnici zahvaćeni te čak i da jesu - ne mogu ništa napraviti oko prisutnosti spomenute baze na internetu.

Facebook je u utorak objavio da "vjeruje" da su hakeri podatke sakupili pomoću lažnog zahtjeva za uvođenje kontakata i to prije rujna 2019.

Sakupljanje podataka, podsjećamo, krši pravila Facebooka što cijelu stvar čini vrlo zanimljivijom uzmemo li u obzir da Zuckerbergova marketinška firma nije napravila ništa (ili objavila detalje) nakon što je druga kompanija, Clearview AI, protuzakonito sakupljala slike objavljene na Instagramu i Facebooku.

Facebook tvrdi da je "napravio promjene" u aplikaciji za uvođenje kontakata kako se ovakve stvari ne bi ponovile ubuduće. Ako želite provjeriti nalazi li se vaša adresa u bazi ugroženih, isprobajte jednu od ovih metoda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...