NASTAVLJENE KVALIFIKACIJE IZ SNOVA: Jelić donio pobjedu futsalskoj reprezentaciji BiH u Skoplju!

Futsalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skoplju upisala i petu pobjedu iz isto toliko mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Nizozemskoj. "Zmajevi" su sa 3:2 savladali Sjevernu Makedoniju i tako ostali na maksimalnom učinku u duelu protiv Sjeverne Makedonije u zvaničnim utakmicama.

  • Sport

  • 08. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

Bosna i Hercegovina je u ovu utakmicu ušla lišena bilo kakvog rezultatskog imperativa. Prije mjesec dana smo, pobjedom nad Rumunijom, obezbijedili prvo mjesto u grupi, tako da su posljednje dvije kvalifikacione utakmice protiv Sjeverne Makedonije i Srbije samo formalnost. Ipak, selektor Ivo Krezo nije želio ništa da kalkuliše, pa je i u utakmici protiv Sjeverne Makedonije na teren izveo najjači sastav. U odnosu na spisak nije bilo Mehmeda Ramića zbog koronavirusa, Kristijana Pantića i Amela Handžića zbog povrede. Srđan Ivanković još uvijek osjeća bol, tako da je i on pošteđen napora u Skoplju, iako je bio u protokolu za utakmicu.

Naša reprezentacija bolje kreće, prijetimo preko Jelića kojem šut brani nekadašnji golman trebinjskog Leotara, Antonio Petrovski, a onda i Davor Arnautović šutira iskosa sa desne strane, lopta ide pored gola. Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Josip Bošković. Anel Radmilović se poigrao sa kompletnom odbranom, uposlio Boškovića koji je imao vremena da primi loptu, ali je onda slabo šutirao iz jako dobre pozicije i lopta je otišla pored gola. Bosna i Hercegovina je do vodstva stigla u 13. minutu. Josip Sesar je sve uradio, šutirao iskosa sa desne strane i lopta je, uz mora se reći slabu reakciju Petrovskog, završila u mreži za naše vodstvo, a sa tim rezultatom se i otišlo na poluvrijeme. Najbolju šansu za domaće u prvom poluvremenu ima Arsovski, ali je Darko Milanović uspješno odbranio njegov šut.

Sjeverna Makedonija dolazi do izjednačenja u 23. minutu. Rangotov je oduzeo loptu našim igračima, a onda iskosa sa desne strane pogodio gol Darka Milanovića za izjednačenje. Nakon toga, Sjeverna Makedonija je pokušala da stigne do punog plijena, da upiše i prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali nisu u tome uspjeli. Odličnu šansu propustio je Davor Arnautović da dovede našu reprezentaciju u vodstvo, a u 35. minutu odličnu šansu propušta Nermin Kahvedžić. Oduzeo je loptu Petroviću, šutirao, ali Antonio Petrovski je i to uspio da zaustavi. Bila je to uvertira za pogodak koji će uslijediti odmah poslije toga. Bilal Jelić je uposlio Mirka Hrkaća, a futsaler Mantove je pogodio za vodstvo.

Domaći su pokušali da  se vrate u egal, igrali su sa igračem više, ali Bosna i Hercegovina je još jednom jako dobro odreagovala na igrača više u polju protivnika. Ipak, na ulasku u posljednju minutu utakmice domaći uspjevaju stići do poravnanja. Na akciju sa viškom iskreirali su dobar prostor, Rangotov je asistirao na drugoj stativi za Jakupa Ramadana koji pogađa za 2:2. Na 13 sekundi do kraja Bosna i Hercegovina ipak dolazi do pobjede. Bilal Jelić je šutirao, Petrovski je uspio da zaustavi loptu, ali su se sudije oglasile i pokazale da je ona prešla liniju i Bosna i Hercegovina je povela sa 3:2 i stigla do pobjede. 

Bosna i Hercegovina do kraja kvalifikacija ima da odigra još u srijedu utakmicu protiv Srbije u Zenici i time će biti stavljena tačka na najuspješnije kvalifikacije u istoriji reprezentacije.

U drugom susretu 5. kola ove grupe Srbija sutra u Vršcu dočekuje Rumuniju i pobjedom bi odškrinuli vrata Evropskog prvenstva i oni.

SJEVERNA MAKEDONIJA  - BOSNA I HERCEGOVINA 2:3 (0:1)

(sport1.oslobodjenje.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...