MASAKR U SAD-u: Bivši igrač NFL-a ubio pet osoba, od kojih dvoje djece...

Šesta osoba je preživjela masovnu pucnjavu i nalazi se u bolnici zbog "teških prostrelnih rana".

  • Svijet

  • 08. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 2

Bivša zvijezda američkog fudbala, Amerikanac Filip Adams, ubio je pet osoba, uključujući i dvoje djece, a potom je izvršio samoubojstvo, javili su mediji.

Taj 32-godišnji odbrambeni igrač u NFL-u je automatskim oružjem u Rok Hilu, u Južnoj Karolini, ubio 70-godišnjeg ljekara Roberta Leslija, njegovu suprugu Barbaru (69) i njihove unuke, 9-godišnju Adu i petogodišnjeg Nou, kao i 38-godišnjeg Džejmsa Luisa.

Lokalni list The Herald je izvijestio da se Adams, koji je živio u blizini, ubio nakon što je policija okružila njegov dom. Takođe navodi da je šesta osoba preživjela masovnu pucnjavu i da se nalazi u bolnici zbog „teških prostrjelnih rana“.

Agencija AP piše da je Adams bio pacijent dr Leslija.

Adams je u NFL-u odigrao 78 utakmica. Igrao je za klubove među kojima su New England Patriots, Seattle Seahawks, Oakland Raiders, New York Jets, Atlanta Falcons.

Posljednji put je igrao 2015. godine.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...