"OVO TREBA IZDRŽATI...": Meteorolog Nedim Sladić prognozira, evo kada dolazi pravo proljeće...

Već treći dan zaredom upaljeni su meteoalarmi zbog vremenskih prilika koje su prikladnije zimskim danima.

  • Vijesti

  • 09. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

I danas je na snazi upozorenje za većinu zemlje zbog niskih temperatura i minusa, ali ako je suditi prema prognozama, čini se da je prošao vrhunac hladnoće.

- Hladna fronta koja se premještala od sjevera Evrope prema centralnim područjima, zahvatila je jugoistočna područja evropskog kontineta, uključujući i Balkansko poluostrvo, gdje je došlo do prodora veoma hladne zračne mase porijeklom s Arktika, zbog čega su se temperature zraka značajnije spustile u Bosni i Hercegovini - kazao je za Fenu meteorolog Nedim Sladić.

Prema njegovim riječima, ta promjena je bila praćena i velikom količinom vlažnog zraka koja je pristizala s Jadrana pa su u većem dijelu naše zemlje zabilježene i padavine.

Sladić je istaknuo da se vremenske prilike smiruju te da će danas biti pretežno sunčano uz postepen porast temperature zraka koji će biti uvod u dosta topliji vikend s temperaturama zraka i iznad 15 Celzijevih stepeni u većem dijelu BiH.

- Ovu zimu još malo treba izdržati, nakon toga ide ono pravo proljeće - poručio je Sladić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...