STIŽE NOVI VAL SAHARSKOG PIJESKA: Sladić prognozira kada ćemo vidjeti čisto plavo nebo

Tada će uslijediti pad koncentracije pijeska i vlažno deponovanje aerosola na tlo, što će pozdraviti naše zemljište, ali ne i prozori i limeni ljubimci. Od utorka ponovo ćemo vidjeti čisto plavo nebo

  • Vijesti

  • 30. Mar. 2024  

  • 0

Nedim Sladić, naš najpoznatiji meteorolog najavio je novi val saharskog pijeska. No bez brige, to, kako najavljuje Sladić, neće dugo potrajati.

S novim i većim koncentracijama saharskog pijeska “družimo se” od sutra, 31.03.2024. zbog kojeg će nebo ponovo biti zamućeno. Odlazak ovog gosta prognoziramo s napredovanjem hladne fronte sa sjeverozapada koja će donijeti padavine u noći na utorak (s 01. na 02.04.2024). Tada će uslijediti pad koncentracije pijeska i vlažno deponovanje aerosola na tlo, što će pozdraviti naše zemljište, ali ne i prozori i limeni ljubimci. Od utorka ponovo ćemo vidjeti čisto plavo nebo”, napisao je Sladić.

Podsjećamo, ranije je Sladić za N1 govorio o vremenskim prilikama najavljujući promjene od ponedjeljka.

“U ponedjeljak će doći do nove promjene vremena koja će se od kasnih poslijepodnevnih sati sa zapada premještati prema istoku donoseći padavine i to najprije na području Krajine, a potom u večernjim satima i u noći u ostatku zemlje”, rekao je Sladić.

Očekuje se i izraženije grmljavinsko nevrijeme, a postoji i mogućnost lokalne pojave grada. Potom slijedi još jedna promjena. Od 4. aprila slijede temperature između 20 i 25 stepeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...