SLADIĆ SE OGLASIO O NEDOSTATKU SNIJEGA NA BJELAŠNICI: Najavio i šta nas očekuje

"Prije polovine februara situacija će se po ovom pitanju još više izmijeniti, i to nažalost prema dole", kaže Sladić.

  • Vijesti

  • 07. Feb. 2024  

  • 0

Meteorolog Nedim Sladić naveo da je ova sezona među najslabijim za Bjelašnicu po pitanju maksimalne visine snijega do današnjeg dana od početka klimatološke zime.

"Pored 2013/2014, 2015/2016, 2016/2017 i 2019/2020, ubrajamo i tekuću sezonu – 2023/2024. Prije polovine februara situacija će se po ovom pitanju još više izmijeniti, i to nažalost prema dole. Nove padavine i jak jugo s fenskim utjecajem doprinosit će dodatnom topljenju snijega", naveo je Sladić.

Dodao je da, ukoliko kraj februara, a naročito mart ne donesu bitnije snježne padavine, prospekti za proljeće i ljeto s nedostatkom padavina i zemljištem koje nije dovoljno vlažno neće biti baš najpovoljniji s aspekta hidrologije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...