ODAVNO SE NIJE DOGODILO: U KCUS-u testirano 255 uzoraka, pozitivno je...

U laboratoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u toku noći testirano je 255 uzoraka na prisustvo koronavirusa...

  • Hronika

  • 09. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

...od kojih je 69 pozitivnih u Kantonu Sarajevo.

Preminulo je sedam pacijenata, od kojih se jedan nalazio na intenzivnoj njezi, a ostalih šest bilo je na bolničkom liječenju u Infektivnoj klinici, na Podhrastovima i staroj Hirurgiji.

Na liječenju u KCUS-u smješteno je 408 teških Covid-bolesnika. Na intenzivnoj njezi nalaze se 62 Covid-bolesnika, od kojih je 19 izrazito teških pacijenata.

Na lokalitetu Podhrastovi liječi se 87 bolesnika, a u Infektivnoj klinici 78.

Pozitivno je 179 uposlenika KCUS-a, 51 u izolaciji, a zaključno s današnjim danom, 457 uposlenika ove zdravstvene ustanove nalazi se na bolovanju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...