MAGAZINOVIĆ PREDLOŽIO PRINCIPE: "Poštovani Johanne Sattleru, da li ovo podržavate?"

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović predložio je principe prema kojima se trebaju voditi pregovori o izmjeni Izbornog zakona BiH te uputio pitanje šefu Delegacije EU u BiH Johannu Sattleru da li ih podržava.

  • Politika

  • 09. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 18

“Poštovani Johanne Sattleru, da li ovo podržavate? Vjerujem da podržavate, jer nas upravo vi svih ovih godina učite da budemo transparentni, da odlučivanje vratimo u institucije, da su slobodni mediji i jako civilno društvo temelj demokratskog društva, kao i fer i pošteni izbori”, napisao je Magazinović u tvitu.

U nastavku je predložio četiri principa prema kojima se ovi pregovori trebaju voditi:

1. U pregovorima će učestvovati sve parlamentarne političke stranke na nivou BiH.

2. Proves pregovora će se odvijati transparentno na način da mediji, javnost i nevladine organizacije mogu ostvariti puni uvid.

3. Sve aktivnosti u vezi sa pregovorima će se odvijati u zgradi Paralementarne skupštine BiH.

4. Rezultat pregovora će biti implementacija presuda i obezbijeđen transparentan, fer i pošten izborni proces uz korištenje modernih tehnologija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...