Politika
POSJETA GRADONAČELNICE KARIĆ KOSOVU: Prvi put zvanično uspostavljene veze između Sarajeva i Prištine
Prije 15 min0
Tekst prenosimo sa hrvatskog gastro-portala "Recipeci.com".
Gastro
11. Apr. 2021 11. Apr. 2021
0
Tjestenina iz jedne tave u finom umaku popularno je američko jelo poznato pod nazivom "One Pan Pasta".
400 g tjestenine linguini
400 g cherry rajčice
1 luk
2 češnja češnjaka
2 stručka svježeg bosiljka
100 g pecorino sira (ili parmezana)
1 žlica mrvljenog chilija
1 žlica mediteranske mješavine začina (origano, majčina dušica, ružmarin)
2 žlice gotovog umaka od rajčice ili ketchupa (a može i bez toga)
2 žličice soli
pola žličice papra
1 l vode
2 žlice maslinovog ulja
1. Cherry rajčice prepoloviti. Luk prerazati po pola pa narezati na što tanje ploškice. Češnjak također.
2. U dovoljno veliku tavu na dno staviti tjesteninu. Za svake strane tjestenine rasporediti rajčice, luk i češnjak. Dodati oprano lišće i grančice bosiljka. Dodati chili i ostale začine.
3. Zaliti sve vodom, dodati sol i uključiti vatricu.
4. Uz lagano miješanje (više ‘gurkanje’ tjestenine) pustiti da sve skupa zavrije. Od trenutka kada zavrije, tjestenina će biti gotova za 13 minuta.
5. Sve vrijeme lagano miješati. Kako se tjestenina bude opuštala, tako će i miješnje biti sve lakše, a rajčica će se lagano raskašavati.
6. Nakon 13 minuta jelo je gotovo. Tjestenina bi trebala biti baš fino al dente, i trebalo bi imati gustoću laganog narančastog umaka. U tom trenu dodati ribani sir, promiješati i poslužiti.
Politika
POSJETA GRADONAČELNICE KARIĆ KOSOVU: Prvi put zvanično uspostavljene veze između Sarajeva i Prištine
Prije 15 min0
Show
SJEĆATE LI SE "FATALNE SAŠKE" IZ MODRIČE: Danas je osuđena u Osnovnom sudu u Derventi
Prije 20 min0
Svijet
ŠEF TURSKE DIPLOMATIJE: "Netanyahu pokušava uvući regiju u rat kako bi osigurao vlast"
Prije 20 min0
Mini market
AKADEMIK ESAD DURAKOVIĆ ALARMIRAO JAVNOST: "Dok izabrani ignorišu vučji plan podjele države, važno je biti na braniku domovine s Čuvarima Bosne!"
Prije 26 min0
Gastro
ZNAMO DA NIŠTA NE ZNAMO: Ono što već dugo svi jedemo za doručak uskoro na "crnoj listi"
15. Apr. 20240
Gastro
BIVŠI MESAR OTKRIO SVE TRIKOVE: Zbog načina na koji nas varaju u mesnicama dao otkaz
Prije 8h0
Gastro
KORISTAN SAVJET: Uz ovaj trik ćete lako moći prepoznati i kupiti najslađu papriku
16. Apr. 20240
Gastro
POTREBNA SU VAM SAMO DVA SASTOJKA: Napravite kremu od bijelog luka koju ćete spremiti u minuti
15. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.