FIRMA "OKI" DEMANTOVALA NAVODE LIDERA NiP-a: "Konaković iznosi laži! Nismo vlasnici zemljišta na kojem je izgrađen kompleks Tibra..."

"Zemljište koje je bilo u vlasništvu "OKI-ja" d.o.o., predstavlja tek jedan mali dio, oko tri posto. Stoga izrečeno predstavlja grubo poigravanje s činjenicama", navode iz "OKI-ja".

  • Mini market

  • 11. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 4

Nije tačno da je OKI d.o.o. Sarajevo 2002. godine kupio cijelo zemljište na kojemu je izgrađen stambeni kompleks Tibra na Stupu, kako to navodi Elmedin Konaković, tvrdi se u demantiju ove kompanije

Kompanija OKI d.o.o. Sarajevo reaguje na navode izrečene od strane lidera Naroda i Pravde Elmedina Konakovića na današnjoj press konferenciji, gdje je, između ostalog, ovu kompaniju doveo u vezu sa izgradnjom stambenog kompleksa Tibra u Sarajevu.

Uz tvrdnju da se radi o krajnje zlonamjernim, nepotpunim i netačnim infromacijama, u demantiju navode sljedeće:

OKI d.o.o. Sarajevo odbacuje neistine koje je na današnjoj novinskoj konferenciji iznio predsjednik političke stranke Narod i pravda Elmedin Konaković. Navodi koje je iznio ne odgovaraju pravnim i proceduralnim činjenicima, a dnevno-politički kontekst u koji postavlja našu kompaniju je krajnje zlonamjeran.

Nije tačno da je OKI d.o.o. Sarajevo 2002. godine kupio cijelo zemljište na kojemu je izgrađen stambeni kompleks Tibra na Stupu, kako to navodi Elmedin Konaković.

OKI d.o.o. je 2006. godine kupio manji dio te zemlje od privatnih vlasnika o čemu svjedoči ugovor ovjeren kod Općinskog suda u Sarajevu 17.11.2006. godine pod brojem 065-0-OV-060-000-10126. Od ukupne površine na kojoj je kompanija Tibra izgradila stambeni kompleks,

Nadalje,  OKI d.o.o. ni na koji način nije sudjelovao u bilo kakvoj vrsti pripreme za gradnju, nije učestvovao u traženju građevinske dozvole, nije sudjelovao u izmjenama ili dopunama regulacionog plana, arhitektonskim rješenjima, visini spratnosti te svim ostalim insinuacijama koje su inputirane na novinskoj konferenciji Elmedina Konakovića.

Dakle, OKI d.o.o. nije tražio građevinsku dozvolu i to zemljište je ponudio na tržištu za koji je interes pokazala kompanija Tibra sa kojom je OKI d.o.o. zaključio Ugovor o kupoprodaji 01.02.2011.godine pod brojem OPU-IP 150/2011.

Svi procesi sticanja zemljišta i prodaje zemljišta su provedeni strogo unutar zakonskih propisa o čemu naša kompanija ima urednu dokumentaciju, navodi se u ragiranju kompanije OKI d.o.o. Sarajevo.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...