DEBAKL “TROJKE” U TRAVNIKU: Dautović uvjerljivo vodi ispred Kaniže!

Nakon 70 posto prebrojanih glaosva, kandidat SDA za općinskog načelnika Kenan Dautović uvjerljivo vodi ispred zajedničkog kandidata Naroda i pravde, SDP-a i Naše stranke Harisa Kaniže. Izraženo u procentima, Dautović vodi sa 60:40 posto i gotovo je izvjesno da će biti novi načelnik Travnika.

  • Vijesti

  • 11. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 8

Kako "Slobodna Bosna" doznaje, na temelju 70 posto prebrojanih glasova, može se zaključiti da će novi načelnik Travnika biti Kenan Dautović koji ima nedostižnu prednost ispred kandidata "trojke" Harisa Kaniže.

Travnički advokat Haris Kaniža bio je kandidat partije Narod i pravda i na lokalnim izborima 15. novembra protekle godine, osvojivši 14,19 posto, tačnije 3.177 glasova, te je završio na trećem mjestu, iza drugoplasiranog kandidata HDZ-a Gorana Pejakovića (6.597 glasova) i prvoplasiranog kandidata SDA, dr. Mirsada Pece (10.204 glasa), koji je preminuo na dan izbora. 

Na ponovljenim izborima održanim danas očekivala se neizvjesnija izborna utakmica između Dautovića i Kaniže, iza čije su kandidature u međuvremenu stale još dvije stranke- SDP i Naša stranka.

Istina, Kaniža je danas dobio nešto više glasova nego u novembru protekle godine, no nedovoljno da ugrozi kandidata SDA, Kenana Dautoviću.

Predsjednik Općinske izborne komisije Hajrudin Alibašić kazao da su izbori protekli bez +ijednog ozbiljnijeg incidenta i da nisu uočene nikekve neprovailnosti.

Izlaznost na izborima bila je osjetno manja nego u novembru protekle godine, jer je vodeća stranka hrvatskog naroda, HDZ, pozvao pristalice na bojkot izbora, smatrajući da je Centralna izborna komisija, nakon smrti dr. Mirsada Pece, trebala proglasiti pobjedu drugopasiranog kanadidata, Gorana Pejakovića.

(SL.B.)

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...