KAKVA HRABROST: Mladić ukrao policijsko vozilo, a onda je počeo filmski bijeg koji je uskoro neslavno završio (FOTO)

Možda je ovaj čovjek kandidat za Guinnessovu knjigu rekorda, a možda bi ispravan sud o njemu rekli psihijatri.

  • Šareni svijet

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

U svakom slučaju, Joshua D. Swartwout (23) iz Naplesa na Floridi odlučio je pomaknuti granice mogućeg. Osuđen je za krađu automobila, a policajac je dobio zadatak da ga prebaci iz jednog zatvora u drugi. Policijski automobil nije imao zaštitu između prednjih i stražnjih sjedala pa ga je policijski službenik smjestio na suvozačko mjesto.

Čovjek je imao lisice na leđima i, prema riječima policajca, nije imao kud. No, tokom njihove vožnje, policajac je stao i izašao iz vozila kako bi pomogao vozaču motocikla koji je imao nesreću. To je bilo dovoljno da Swartwout sjedne za volan i pritisne papučicu gasa. Krenuo je u bijeg s rukama na leđima.

Joshua D. Swartwout bježao je u slobodu te je jurio i do 160 kilometara na sat policijskim automobilom, a potjera je završila nakon prijeđenih 48 kilometara, kada je kradljivac ispraznio rezervoar goriva. Na kraju je Swartwout prebačen u zatvor okruga Sherman. Pretpostavlja se da je kriminalac držao upravljač između nogu i tako održavao smjer vozila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...