FRONTMEN "ROLLING STONESA" POHARAO TOP-LISTE: Mick Jagger iznenadio pjesmom o koroni, spominje i Billa Gatesa (VIDEO)

Jagger, koji je prije nekoliko sedmica napisao pjesmu, udružio se virtuelno s gitaristom "Foo Fightersa" Daveom Grohlom.

  • Kultura

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 1

Mick Jagger iznenada je u utorak objavio novi single pod nazivom "Eazy Sleazy", koji slavi završetak lockdowna u Engleskoj i ismijava negativne posljedica života u kući tokom pandemije.

"Pokušavam napisati melodiju, bolje da me povežeš na Zoom", "previše TV-a, to me lobotomizira", "ubrizgavam vakcinu, Bill Gates mi teče venama", neki su od stihova nove Jaggerove pjesme.

Jagger, koji je prije nekoliko sedmica napisao pjesmu, udružio se virtuelno s gitaristom "Foo Fightersa" Daveom Grohlom.

"To je pjesma koju sam napisao o izlasku iz lockdowna, sa prijeko potrebnim optimizmom", rekao je 77-godišnji Jagger.

"Cijela priča je o tome da napustim stvari koje spominjem u stihovima. Riječ je o prelasku u, nadam se, znate, optimističnije stanje uma", dodao je.

Zato Jagger poručuje u pjesmi: "Pobjeći ćemo od ovih zatvorskih zidova" te će to "biti vrt zemaljskih naslada".

Grohl je kazao kako je snimanje pjesme s Jaggerom "više od ostvarenja snova".

"Taman kad sam pomislio da život ne može postati luđi. To je nesumnjivo hit ljeta", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...