DOZA HRABROSTI I LUDOSTI: Slijep je i sjest će u auto kako bi vozio više od 322 km/h (VIDEO)

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 0

Dan Parker je čvrst u naumu da uđe u Guinnessovu knjigu rekorda. 

Njegov je cilj poznat, a to je obaranje rekorda u kategoriji "najbrže vožnje s povezom na očima". Za ovaj rekord je potrebna određena doza hrabrosti, pa i ludosti, ali i odgovarajući automobil. Naime, trenutni rekord iznosi 322.6 km/h.

Dan Parker će rekord pokušati oboriti u Chevrolet Corvetti, automobilu koji mu je uzeo vid. Naime, on je 2012. godine na trkalištu imao prometnu nesreću u svojoj Corvetti iz 1963. godine kad se zabio u zid.

Sada je odlučio vratiti se na stazu, a u tome će mu pomoći tunirana Corvette C6 s 800 KS, ali i sa zvučnim navođenjem. Do sada je uspio voziti brzinom od 240 km/h. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...