DRAMA NA NEBU: Susret ruskog MiG-a i američkog izviđača iznad Pacifika

Prema saopćenju Ministarstva, ruska kontrola letenja otkrila je letjelicu koja iz pravca Pacifika prilazi ruskoj granici, javio je TASS.

  • Svijet

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 0

Ruski borbeni avion MiG-31 danas je dobio naređenje da zaustavi i otprati američki izviđački avion RC-135 iznad Pacifičkog okeana kod jugoistočne obale poluostrva Kamčatka, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na ruske agencije.

Prema saopćenju Ministarstva, ruska kontrola letenja otkrila je letjelicu koja iz pravca Pacifika prilazi ruskoj granici, javio je TASS.

"MiG-31 je dobio naređenje da poleti sa piste na Kamčatki i otprati strani avion. Posada ga je identificirala kao US RC-135 izviđački avion", navodi se u saopštenju.

Međunarodna pravila

Napominje se kako je američka letjelica spriječena da naruši ruski zračni prostor, dodaju agencije.

Iz Ministarstva odbrane ističu kako je let ruskog borbenog mlažnjaka izveden uz "strogo poštivanje međunarodnih pravila korištenja zračnog prostora".

Također se navodi kako se ruski mlažnjak sigurno vratio u svoju zračnu bazu nakon što je odvratio američki avion od ruske granice, navodi TASS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...